Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šlégr poprvé povede Litvínov, v Hradci se chystá další východočeské derby

Třetí čtvrtina základní části extraligy vrcholí 39. kolem. Velká premiéra čeká na Jiřího Šlégra, který se poprvé v kariéře postaví na trenérskou lavičku Litvínova jako hlavní kouč. Vervu čeká těžký soupeř, na sever Čech přijede rozjetá Kometa. V Hradci Králové bude k vidění další východočeské derby a nebudou u toho chybět ani kamery České televize. Přímý přenos utkání Hradec Králové – Pardubice sledujte v rámci Buly hokej živě na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17 hodin.

Utkání Pardubice - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Pardubice se pokusí v derby přerušit nepříznivou sérii

Hradec Králové vyhrál derby před svými fanoušky už sedmkrát v řadě. "Je to pro nás všechny speciální zápas. Pro mě i pro kolegu Vaška (Sýkoru) je to ještě umocněné tím, že jsme v Pardubicích působili. Proti bývalým klubům chcete vždy uspět. Pro celý region jde o obrovskou událost, jež sahá za hranice sportu. Bude to mít určitě obrovský náboj a máme jim za minulé utkání co vracet," připomněl asistent trenéra Pavel Hynek těsnou prohru 2:3 z Pardubic z konce listopadu.

Dynamo nadále srdnatě bojuje o desítku. "Na zápas se všichni hrozně moc těšíme. Čeká nás samozřejmě hodně těžký soupeř, ale já doufám, že se to může obrátit v náš prospěch oni musí, my tam pojedeme něco získat," řekl kouč Miloš Holaň. "Na Hradec jsme se pečlivě připravovali, ta jejich osa je jasná a začíná skvělým Rybárem v brance, dál jsou tam Bednář, Smoleňák, Köhler, je to skutečně kvalitní mužstvo. My do toho musíme jít jako doma, věřit v úspěch a hrát svoji hru, jestli chceme uspět," doplnil Holaň.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Hradec Králové

Litvínov poprvé nastoupí s novým trenérským štábem

Šlégr se nové role v předposledním týmu tabulky ujal po úterním odvolání hlavního kouče Radima Rulíka. Darek Stránský mu zůstal k ruce, novými spolupracovníky jsou zkušený Ondřej Weissmann a Radim Skuhrovec. Misi načnou bitvou s úřadujícím šampionem, který má na kontě sérii šesti výher.

"V pozici, v níž jsme, není podstatné, proti komu hrajeme. Což ukázala i nedávná prohra v Jihlavě. My se musíme dívat sami na sebe. Jestli chceme do play-off? Neměli bychom si dávat cíle, které jsou za měsíc, za dva. I když se to pořád omílá a může to znít už komicky nám nic jiného nezbývá, než to brát zápas od zápasu a postupně sbírat body," řekl Šlégr.

Kometa se definitivně vyhrabala z krize v závěru roku a vyhrála šest zápasů po sobě. "Samozřejmě ze strany Litvínova očekáváme nějaký impulz, který přichází po změně trenérů. Pro nás je důležité, jakou hrou se budeme prezentovat my," řekl trenér Kamil Pokorný. V sestavě se už objeví po návratu ze světového šampionátu dvacítek útočník Nečas. Uzdravil se i brankář Langhamer. Chybět budou zranění Nahodil, Horký a Vágner.

Hokejový klub ve Zlíně hostí při oslavách Plzeň

Zlín hostí vedoucí Plzeň po dvou zápasech bez bodového zisku. V tabulce se Berani propadli na deváté místo. "Mrzí mě, že jsme nepotvrdili naši předchozí dobrou výsledkovou sérii. Přestala se nám dařit střelba, vrátili jsme se ke starým chybám. Rádi bychom doma s lídrem tabulky získali nějaký bodík," řekl trenér Zlína Robert Svoboda. Berani slaví jubilejní padesátou sezonu v extralize a k utkání nastoupí v rámci oslav v retro dresech.

Plzeň porazila ve středeční předehrávce 49. kola Vítkovice 4:1 a poprvé po více než měsíci vyhrála dva zápasy za sebou. V čele tabulky má Škoda jedenáctibodový náskok. "Domácí bojují o body do šestky. Dokážou se právě doma spojit s diváky a hrát ve velkém tlaku. Měli bychom to mít podchycené a vyvarovat se vyloučení. Nechceme hrát podle nich, chceme hrát náš hokej, který nám přináší ovoce, tak proč to měnit," řekl útočník Milan Gulaš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Zlín

Dukla potřebuje proti Olomouci zabrat

Olomouc přivítá poslední Jihlavu. Hanáci v posledních týdnech bojují s velkou marodkou v zadních řadách a projevilo se to i na aktuální formě. Tři z posledních čtyř kol prohráli a ztratili kontakt s týmy první pětky.

"Ale nemyslím, že by to bylo tím. Hráči, kteří naskakovali, pracují zodpovědně a třeba v Brně jsme byli méně šťastnějším týmem," řekl trenér Zdeněk Venera, kterému se z mistrovství světa dvacítek vrátil alespoň Jakub Galvas, ale u další čtveřice Škůrek, Vyrůbalík, Lukáš Galvas, Ondrušek přetrvávají otazníky.

Jihlava vyšla z posledních dvou domácích zápasů naprázdno a ztrácí šest bodů na Litvínov. "Odvádíme dobré výkony, bodový efekt ale chybí. Stále doplácíme na chyby a zbytečné fauly, po kterých v oslabení inkasujeme. Pokusíme se naši bilanci zlomit v Olomouci," řekl asistent trenéra František Zeman. Z kluzišť soupeřů ale Jihlava v předchozích 17 zápasech získala pouze devět bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Hradec Králové

Vítkovice se představí na ledě Liberce

Liberec má tříbodové manko na předkolo play-off, ale zároveň odehrál o zápas méně než desáté Pardubice a v domácím prostředí, kde nasbíral většinu bodů, hrál dosud jen šestnáctkrát, suverénně nejméně ze všech týmů soutěže. Teď vyzve třetí Vítkovice, které jsou momentálně na tripu a po středeční prohře v Plzni se Ostravané přemístili pod Ještěd, kde se budou snažit přerušit sérii sedmi porážek. Vítkovice na libereckém ledě už takřka čtyři roky nezvítězily.

"Bude to zkouška naší psychické i herní odolnosti. Proto do zápasu jdeme s maximální pokorou a s tím, že jen úplně nejlepší výkon na hranici našich možností nám může zajistit úspěch," řekl vítkovický kouč Jakub Petr, který stále postrádá zraněného Výtiska. "Musíme se poučit z mnoha vyloučení. Nechceme to v dalších zápasech opakovat. Bohužel nás to poslední dobou provází," dodal Petr.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Liberec

Naváže Mladá Boleslav v Třinci na výhru proti Spartě?

Třinec hrál v úterý Ligu mistrů ve Finsku, teď však zase přichází na řadu extraliga, ve které Oceláři z posledních tří duelů vytěžili osm bodů. Proti Mladé Boleslavi ale svěřenci Václava Varadi poslední dva domácí zápasy prohráli a zvítězili v jediném z minulých pěti vzájemných utkání. Ocelářům schází zraněný Petružálek, nejistý je start Rákose.

Mladé Boleslavi po sérii čtyř porážek hodně pomohla nedělní výhra 3:1 proti Spartě. "Každý na ledě nechal maximum a v tom musíme pokračovat. Hlavní motivací je dostat se do play-off, to je to jediné, na co se soustředíme. Je jedno, proti komu zrovna hrajeme, všichni včetně mě musíme hrát pokaždé stejně," uvedl gólman Brandon Maxwell.

Zápas Sparty s Chomutovem (2:3) se předehrával již v úterý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články