Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Slavii převzal Dušan Gregor, tým povede s Josefem Beránkem

Praha - Novým trenérem hokejistů Slavie Praha se stal Dušan Gregor. Poslední tým extraligové tabulky povede společně s Josefem Beránkem, který u mužstva již působil. Dvaapadesátiletý slovenský kouč, jenž naposledy vedl Vladivostok v Kontinentální lize, podepsal s Pražany smlouvu do konce sezony.

Dušan Gregor
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Podhorský

"Jsem přesvědčený, že tým dostane s příchodem pana Gregora nový impulz," uvedl majitel klubu Vladimír Pitter. "Jeho přístup k trénování a vedení mužstva je podle mě to, co Slavia v současné situaci potřebuje," doplnil.

Gregor, který v Česku působil již v Liberci, poprvé vedl tým na dnešním tréninku. "Pokusím se udělat všechno pro to, aby se Slavia dostala tam, kam patří. Nečeká nás jednoduchá práce, chceme ji postavit na pozitivech, která tady jsou, a od toho se odrazit," uvedl Gregor.

Za pozitivum považuje, že má nyní díky reprezentační přestávce prostor s týmem pracovat. Další zápas přijde na řadu až 26. prosince, rovnou derby na ledě Sparty. "Určitě je to lepší, než kdybych přišel k týmu a šli jsme hned hrát. Za poslední dny jsem se snažil sehnat maximum informací, hodně čerpám od Josefa Beránka," řekl Gregor.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavii povede trenér Gregor

Dušan Gregor:

"Všichni dobře víme, co Slavia znamená v českém hokeji a kde momentálně je. Všichni víme, kolik je odehraných zápasů a jaká je situace. Zodpovědnost cítí majitel, cítím ji samozřejmě já. Je důležité, abychom všichni spolu udělali maximum pro to, aby se situace zlepšila."

Trenčínský rodák působil v Liberci od května 2007 do října 2008. Bílí Tygři skončili v sezoně 2007/08 v základní části třetí a postoupili do semifinále play-off. Bývalý trenér slovenské dvacítky následně vedl Martin, Trenčín a ve vyšší ruské lize Krasnojarsk a Karagandu.

Federální duo Gregor - Beránek

Z působení v trenčínské Dukle ještě během aktivní dráhy zná dobře Beránka, s nímž se potkal v tehdejší federální lize v sezoně 1989/90. Zatímco Gregor ukončil hráčskou kariéru o sedm let později, Beránek ještě v ročníku 2009/10 vedl z pozice kapitána do bojů o extraligové body právě Slavii.

Beránek byl asistentem na střídačce Pražanů již během působení Vladimíra Růžičky. Společně s Ladislavem Lubinou načal i tento ročník, ale byli odvoláni před polovinou prosince po šesté porážce bez bodu v řadě. Beránek se následně stal asistentem Petra Nováka.

Na tuto dvojici vsadilo klubové vedení dočasně na dva zápasy do reprezentační přestávky, ale nechalo si zároveň možnost, že oba setrvají. Slavii vedli proti Plzni a v pátek na ledě Pardubic, obě utkání ale "sešívaní" prohráli. Šňůra bez bodového zisku se tak prodloužila na osm zápasů, což Pražany přikovalo na dno tabulky.

Slavia je čtvrtým klubem, který v této extraligové sezoně sáhl ke změně na trenérském postu. Na začátku října skončil na střídačce Liberce Pavel Hynek, na jehož místo nastoupil Rostislav Čada. Petera Oremuse nahradil ve Vítkovicích začátkem listopadu Ladislav Svozil. Krátce poté skončil v Plzni Milan Razým a na jeho místo se posunul asistent Michal Straka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články