Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Slavia Zlínu nevstřelila ani gól a znovu prohrála

Praha – Děsivá série slávistických hokejistů nekončí. Pražané podlehli v šestnáctém z posledních sedmnácti utkání, nyní nestačili v domácím prostředí na Zlín. Beranům k vítězství stačily dva slepené góly v osmé minutě zásluhou Lešky a Vlacha a od té chvíle se již na skóre nic nezměnilo.

Utkání Slavia - Zlín
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Hosté v honbě za důležitými body v boji o pozice zaručující předkolo play-off začali lépe a již v úvodních vteřinách měl po přečíslení dvou na jednoho velkou šanci Leška, ale Furch se dokázal včas přesunout a jeho střelu vykryl.

Zkušený zlínský forvard si však již brzy spravil chuť. Na začátku osmé minuty ztratili pod tlakem hostů Pražané kotouč za Furchovou brankou, ten se dostal k Okálovi, který si všiml osamoceného Lešky a poté, co ho našel výtečnou přihrávkou, měl Leška snadnou úlohu. Uběhlo jen 11 sekund a bylo to 0:2. Marušák našel rychlou přihrávkou na útočné modré čáře mezi dva domácí beky našlápnutého Vlacha a ten si parádně pohrál s Furchem.

Domácí kouč Gregor okamžitě sáhl k oddechovému času, ale příliš platné to nebylo. Ještě v 18. minutě mohlo být domácím opět o něco hůře, když si Knot pomohl faulem, aby zastavil Šťastného. Ten se chvilku nato rozjel k exekuci trestného střílení, ale střelou po ledě mezi betony Furcha nepřekvapil.

Od druhé třetiny se začal odehrávat tak trochu očekávaný scénář. Zlínští byli spokojení s dvoubrankovým náskokem a přestože se slávisté snažili o návrat do zápasu, jejich bezzubá ofenziva vyrušila Kašíka z klidu jen sporadicky. Nebezpečných situací tak k vidění příliš nebylo. Výjimkou byla nebezpečná dorážka Ondřeje Veselého a přesilovka Slavie ve 32. minutě, kdy zlínský gólman vychytal spršku střel.

Když se v závěrečném dějství neujaly ani pokusy domácích útočných tahounů Vlasáka a Bednáře, bylo zřejmé, že Zlín si připíše bezpečně tři body a nepřipustí žádné drama v závěru. Slavia nakonec ani nesáhla k power play, přestože poslední dvě minuty měla k dispozici přesilovku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Zlín

HC Slavia Praha - PSG Zlín 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Leška (Okál, Köhler), 8. Roman Vlach (Marušák, Valenta). Rozhodčí: R. Polák, Mikula - Flegl, Bláha. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 3 251.

Slavia: Furch - Beňovič, Štich, König, Knot, Kolařík, Krejčí, Šenkeřík - Vlasák, Bednář, Sklenář - Holec, Divíšek, Kolář - Stránský, Vas, Poletín - Andres, Vrdlovec, J. Veselý. Trenéři: Gregor a J. Beránek.
Zlín: Kašík - Marušák, Valenta, Matějíček, Žižka, Kotvan, Urbanec - Okál, Leška, Köhler - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Říčka - Kubiš, Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Dušan Gregor (Slavia): "Začali jsme velmi špatně, neboť takhle se ani nedá hrát, jak jsme začali my. Hned v prvních dvou střídáních jsme udělali takové chyby... Když potom prohráváme 0:2, tak nám to tam ani nepadne. Nedokážeme skórovat z přesilovek, přestože jim v tréninku věnujeme prostor. Dáváme tam to nejlepší a nejzkušenější, co máme, ale ani to nefunguje. To jsou věci, které o zápase rozhodly."
Juraj Jurík (Zlín): "Utkání jsme začali velmi dobře, domácí jsme přehrávali a vytvářeli si brankové situace. Po zásluze jsme šli do vedení, ale od té doby hráči jako kdyby podlehli nějakému uspokojení, že je hotovo a nemůže se nic stát. Začali lajdačit, hráli jsme hůř, hůř a hůř... A jen díky spolehlivému výkonu Kašíka jsme tady vyhráli, za což jsme rádi." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články