Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Slavia zaskočila Kometu, Brňané však otočili pěti góly

Brno - V první třetině to vypadalo na řádné překvapení. Beznadějně poslední tým extraligy Slavia, která prohrála patnáct z posledních šestnácti utkání, se dostala do dvoubrankového vedení brankami Sklenáře a Holce. Jenže Kometa ve druhé třetině vyrovnala a ve třetí přidala další tři branky a žádný šok nedopustila.

Utkání Kometa - Slavia
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Kometa s uzdravenými útočníky Čermákem, Káňou a v extraligové premiéře i s nejmladším z bratrského trojlístků Zohornů Radimem se celou úvodní třetinu nedostala do tempa. Slavia soupeře napadala už v jeho obranném pásmu a soupeři hodně komplikovala rozehrávku a přechod do protiútoků.

S touto taktikou si Brňané nevěděli rady, jen s obtížemi se dostávali k zakončení. Většinu nedůrazných střel z větší vzdáleností snadno kryl brankář Furch. Po získání kotouče vyráželi Pražané do bleskových protiútoků a po nedorozuměních domácích zadáků získali v úvodní třetině v rozmezí tří minut po střelách Sklenáře a bývalého brněnského útočníka Holce dvoubrankový náskok.

Z ospalého výkonu se Brňané probrali ve druhé třetině, kdy dostali soupeře místy až po drtivý tlak. Ve 32. minutě Němec blafákem překonal poprvé Furcha. Po tomto gólu Kometa ještě zvýšila svůj důraz v útočném pásmu. Vypracovala si několik vyložených šancí, v koncovce jí ale chyběla přesnost. Vyrovnat se podařilo až ve 40. minutě při přesilovce Hruškovi, který tečoval před brankou střelu obránce Ptáčka.

I v závěrečné třetině Brňané pokračovali v náporu. K vítěznému obratu tým nastartoval nejlepší kanonýr Komety Ton, který ukončil více než měsíc dlouhý střelecký půst. Naposledy skóroval 7. prosince proti Zlínu. Slavii postupně docházely síly a vítězství pečetil čtvrtým gólem Hynek Zohorna.

Navzdory přesilovkám se už Slavia na zvrat nezmohla. V závěru ještě vyzkoušela hru bez brankáře a při ní minutu před koncem zápasu inkasovala po Honejskově střele pátou branku. Pražané s Brnem prohráli potřetí v sezoně a již osmnáct utkání čekají na plný bodový zisk.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Slavia

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 5:2 (0:2, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 32. V. Němec (Kempný, Ton), 40. J. Hruška (Ptáček, Kempný), 46. Ton (J. Hruška, Ptáček), 51. H. Zohorna (Kempný, Ptáček), 59. Honejsek (J. Káňa II) - 13. Sklenář (Vlasák), 16. Holec (Kolář, Divíšek). Rozhodčí: Mikula, Šír - Polonyi, Špůr. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec, Vágner - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Slavia: Furch - Štich, Šenkeřík, Valach, Kolařík, A. Růžička, Beňovič, Krejčí - Vlasák, Bednář, Sklenář - Holec, Divíšek, Kolář - Stránský, Vas, Poletín - J. Veselý, Vrdlovec, Andres. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Karel Beran (Brno): "Chtěl bych poděkovat týmu za morální sílu. Pro nás bylo utkání velmi těžké a zvládli jsme ho až do vítězného konce. Nevyšel nám vstup do zápasu, ve kterém jsme po zbytečných chybách v defenzivě dvakrát inkasovali. Důležitý byl z mého pohledu vyrovnávací gól na 2:2 v závěru druhé třetiny, který nám dodal klid. V poslední třetině jsme už soupeře přehráli přesnější kombinační hrou."

Dušan Gregor (Slavia): "Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Bruslili jsme lehce, vyrovnali jsme se po herní stránce soupeři. Nebyla náhoda, že jsme vedli 2:0. Jenže přišla druhá třetina, v níž se projevila naše stará choroba - strach, křečovitost, přílišná zodpovědnost, svázanost. Přestali jsme bruslit, což nám jednoznačně chybělo. Soupeř vyrovnal po naší chybičce v oslabení. V poslední třetině jsme přidali na pohybu. Náš výkon i navzdory převaze Brna nebyl špatný, doplatili jsme však na zbytečné chyby. Při třetí brance Brna jsme nepokryli Tona. Soupeř nás potrestal za každou chybičku. Naznačili jsme něco, musíme v tom pokračovat. Nic jiného nám nezbývá."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy