Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia v baráži poprvé vyhrála, porazila Karlovy Vary 4:2

Praha - Hokejisté pražské Slavie porazili ve druhém kole extraligové baráže Karlovy Vary 4:2 a získali první tři body do tabulky čtyřčlenné skupiny. Dva kanadské body si na straně vítězů připsali Henri Tuominen a David Hruška. Hostům nepomohly ani dva góly Marcela Haščáka.

Slavící hokejisté Slavie
zdroj: ČTK

Slavii se vydařil vstup do utkání a na začátku čtvrté minuty se dostala do vedení, když Tuominen tečoval střelu Jiránka mimo dosah brankáře Závorky. Hosté se po chvilce ale z inkasované branky oklepali a získali převahu. Vyrovnat mohl Rachůnek, Hyláka však nepřekonal.

Aktivitu Západočechů podpořily přesilové hry. Andrlíkovo ani Bahenského vyloučení ještě Energie nevyužila, při Hraškově trestu už ale Haščák skóroval. Ještě předtím se při vyrovnaném počtu hráčů na ledě dostal do šance Marosz, Hylák byl ale připraven.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Karlovy Vary

Ve druhé dvacetiminutovce se obraz hry zcela otočil a Závorka, který si v první části připsal jen tři zákroky, byl v permanenci. A přestože zlikvidoval 17 střel domácích, nerozhodný stav neudržel. Ve 29. minutě jej překonal pohotově dorážející Šafránek. Zvýšit vedení Slavie mohl Kašpařík, ani jednu ze svých příležitostí však nevyužil.

Závěrečná třetina se hned v úvodu značně protáhla. Mikulík trefil bekhendovou střelou tyč, puk se následně odrazil pod Závorku a po přerušení hry rozhodčí čtvrt hodiny s kolegou u videa řešili, zda puk přešel brankovou čáru, či nikoliv. Platila druhá varianta.

V 50. minutě byl blízko třetí brance Tuominen, Závorka však jeho střelu vytěsnil vedle tyčky. Ve stejném minutě však byli v rozmezí 10 sekund vyloučeni Redlihs se Skuhravým a Pražané dlouhou přesilovku pět na tři využili. Šest sekund před návratem lotyšského beka na led se prosadil Knot.

Energie se však bleskově využitou početní výhodou vrátila rychle do zápasu. Po Haščákově trefě šel Čermák zpátky na led už po devíti sekundách. Vyrovnat se ale hostům nepodařilo, naopak při power-play počtvrté inkasovali.

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 4. Tuominen (Jiránek), 29. Šafránek (D. Hruška, Mikulík), 52. Knot (Tuominen, D. Hruška), 60. Pavlin (Bahenský) - 18. Haščák (J. Svoboda, Sičák), 54. Haščák (Skuhravý, Sičák). Rozhodčí: Šír, T. Horák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Diváci: 3483.

Slavia: Hylák - Knot, Kolařík, Pavlin, Andrlík, A. Růžička, Hraško - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Markovič, Vas, Robinson - Jiránek, Tuominen, M. Ondráček - M. Čermák, Kašpařík, Bahenský. Trenéři: Razým a Srdínko.

Karlovy Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Bičánek, Redlihs, T. Dvořák - Bartek, Skuhravý, Vachovec - J. Svoboda, Kůs, T. Rachůnek - Huna, Haščák, T. Rohan - V. Tomeček, Marosz, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Milan Razým (Slavia Praha): "Začali jsme dobře, ale zastavila nás tři vyloučení. Do zápasu jsme se dostali až ve druhé třetině, ve které jsme byli aktivnější, o čemž vypovídá i počet střel, který se otočil. Rozhodujícím okamžikem byla přesilovka pět na tři, kterou jsme nehráli vůbec dobře, ale paradoxně ke konci jsme ji využili. Hrálo se korektně, před skvělou návštěvou a myslím si, že to byl výborný zápas s dobrým koncem pro nás. Jen se příště musíme vyvarovat zbytečných vyloučení."

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "I přes inkasovanou branku jsme začali velmi dobře. Bohužel jsme na to ve druhé třetině nenavázali a soupeř převzal aktivitu do svých rukou. Klíčový moment byla asi přesilovka pět na tři, která rozhodla utkání. Chtěl bych vyzdvihnout férový přístup Ronalda Knota (který u rozhodčího odvolal faul na sebe). V takovém důležitém utkání a od tak mladého hráče, to se jen tak nevidí. Pravděpodobně i to mu bylo odměnou a dal branku na 3:1 v přesilové hře."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články