Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia svede s Litvínovem souboj o první šestku

Praha - Dnešní předehrávka 29. kola hokejové extraligy mezi pražskou Slavií a Litvínovem bude bojem o první šestku. Sedmí Pražané z ní mohou při výhře v základní hrací době vytlačit Litvínov, který má o dva body více. Při tříbodovém zisku by Slavia poskočila až na čtvrtou příčku.

Červenobílí ovšem s Litvínovem v této sezoně ještě nebodovali. "Litvínov hraje dobře, je vidět, že se jim daří a jsou v pohodě. My s nimi máme hodně špatnou bilanci v sezoně, kdy jsme s nimi dvakrát prohráli. Očekávám podobné utkání jako proti Plzni," řekl asistent trenéra pražského týmu Ondřej Weissmann.

Oba týmy sází především na kolektivní pojetí. "Musí fungovat celý tým a každý musí přispět. Myslím, že jsme poslední zápasy odehráli dobře, i když jsme prohráli ve Zlíně a v Českých Budějovicích. Hlavně ve Zlíne jsme hráli velmi dobře a naše se hra se celkově zvedla. Když se pak vyhrává, hráči si více věří a projeví se to na ledě. Snad to bude ještě čím dál lepší," uvedl Weissmann. Nejistý je start Sobotky.

Také litvínovský kouč Vladimír Jeřábek žádá kolektivní výkon, který týmu přinášel výsledky. "Po souboji s Českými Budějovicemi, který byl pro nás takovým 'zápasem blbec' a byli jsme v něm všude druzí, se k tomu musíme zase vrátit. Předvedená hra nebyla dobrá a přehráli nás," uvedl.

Před domácí porážkou 1:4 s Českými Budějovicemi prohrál Litvínov také v Plzni 2:3. "Mrzí nás, že to teď dvakrát výsledkově nevyšlo, ale nelze se tím moc zabývat. Čekají nás před reprezentační pauzou ještě dva zápasy a v nich potřebujeme urvat co nejvíce bodů. Proti Slavii je třeba pohlídat Jardu Bednáře, který je výborný střelec, ale dokáže rozdat i skvělou finální přihrávku. Výborně hraje i mladý Hertl," varoval Jeřábek před ofenzivními esy Pražanů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články