Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia smazala v Plzni dvoubrankové manko a vyhrála po nájezdech

Plzeň - Slavia vyhrála na ledě Plzně 3:2 po samostatných nájezdech a bodovala posedmé v řadě, když pětkrát během této série dokázala vyhrát. Svou sérii ale protáhla i Plzeň - bodovala pojedenácté za sebou. Západočeši dnes dlouho vedli díky dvěma trefám v prostřední části, ale svěřenci kouče Vladimíra Růžičky dokázali ve třetí třetině dvěma góly v rozmezí 63 vteřin vyrovnat a v nájezdech jim zajistil bonusový bod Jaroslav Kalla.

Brankář Slavie Dominik Furch
zdroj: čtk autor: Petr Eret

Domácí nastoupili již bez obránce Ševce, který se přesunul do švédské Skelleftey. Úvod utkání poznamenal lehce zpožděný začátek kvůli opravám v zápise, přesto mohla jít záhy do vedení Plzeň. Naopak v 10. minutě v přesilovce hostů musel zastavit gólman Rask dorážku nekrytého Žejdla. Směrem dopředu se domácí připomněli až o čtyři minuty později, kdy v početní výhodě dvakrát nebezpečně pálil z mezikruží Pletka. Plzni se podařilo trvaleji usadit v útočném pásmu až díky většímu zapojení obránců do ofenzivy, Marušákovu teč však u pravé tyče zlikvidoval pozorný gólman Furch. 

Prostřední část nabídla mnohem otevřenější hru obou mužstev. Vedení mohl Slavii ve 25. minutě zajistit Žejdl, nedokázal ale zasáhnout skákající kotouč před odkrytou brankou za již překonaným Mazancem, jenž nahradil po úvodní dvacetiminutovce odstoupivšího Raska. V rušné pasáži kolem poloviny zápasu nejprve po Kovářově zadovce pálil Balej zblízka jen do Furcha a z protiútoku připravil ideální střeleckou pozici pro Micku Alinč, ale Mazanec stačil zakročit svým pravým betonem.

Za svoji větší aktivitu byli nakonec odměněni domácí. Strakovu střelu ještě Furch se štěstím vyrazil, vzápětí na druhé straně dorážel zblízka mimo Pospíšil a naopak ve 32. minutě po zaváhání Sklenáře při rozehrávce otevřel skóre Havlíček. Navíc minutu před druhou sirénou potrestal po krásné přihrávce Gulaše vyloučení Kempného trefou na 2:0 Vlasák.

Rozjetá Plzeň pokračovala v náporu i v závěrečné třetině. Pokusy Jeřábka a Gulaše zlikvidoval Furch, Balej zakončil ve 46. minutě zblízka nad. Domácí aktivním pojetím dlouho drželi hosty na distanc, až v 53. minutě ve vlastním oslabení zabránil faulem Pospíšilovi lépe zakončit Marušák a při hře čtyři na čtyři snížil na rozdíl jediného gólu ranou zápěstím Kempný. Minutu nato v pokračující přesilovce Slavie vyrovnal po špatném vyhození Slováka napadající Hertl.

V prodloužení hosté přežili brankové příležitosti Straky, Vlasáka a Kováře a v následných nájezdech dokonali obrat Kalla s Růžičkou. Naopak hráči Plzně Furcha nepřekonali.

Škoda Plzeň - Slavia Praha 2:3 po nájezdech (0:0, 2:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 32. Havlíček, 39. Vlasák (Gulaš, Martin Straka) - 54. Kempný (Hertl, Pospíšil), 55. Hertl (V. Růžička ml.), rozhodující sam. nájezd Kalla. Rozhodčí: Souček, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:6, navíc Kempný (Slavia) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5032.

Plzeň: Rask (21. Mazanec) - Slovák, Jiří Hanzlík, Marušák, J. Jeřábek, St. Pierre, Frolo - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Balej, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Havlíček, M. Heřman (11. Schleiss) - Hollweg, Pitule, Lev. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Slavia: Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Dresler - Hertl, Alinč, V. Sobotka - Stránský, Kalla, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Žejdl, Tomica - od 23. navíc Pospíšil. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Michal Straka (Plzeň): "V úvodu utkání jsme špatně naložili se dvěma přesilovkami a od toho se potom odvíjel náš výkon. Neměli jsme dobrý pohyb a do druhé třetiny jsme museli nastoupit jako úplně jiné mužstvo. To se nám povedlo a hrálo se vyrovnaně. Šance byly na obou stranách a nám se povedlo jít do dvoubrankového vedení. Prvních deset minut třetí třetiny jsme hráli asi nejlepší hokej v dnešním utkání, ale neproměnili jsme tutovky a nedokázali dát zlomový gól na 3:0. Z toho pak pramenily naše chyby, které soupeř potrestal. V prodloužení jsme byli lepším týmem, ale zápas dospěl do nájezdů, ve kterých nám chybělo štěstí."

Ondřej Weissmann (Slavia Praha): "Máme radost ze zisku dvou bodů, protože jsme utkání otočili v samotném závěru. Utekli jsme doslova hrobníkovi z lopaty. Na Plzni bylo znát, že hraje v obrovské pohodě a hodně si věří. Nemohu říci, že by nás nějak přehrávala, ale byla agresivnější a silnější na kotouči. První gól jsme inkasovali v oslabení a druhý byl takový nešťastný po odrazu puku od mantinelu. Nakonec jsme ale šťastnější my, když se ukázalo, že se hraje až do konce. Sobotka měl už před utkáním problémy s naraženými žebry. Zkusil to, ale nešlo to, tak jsme ho tam nechtěli nechat trápit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články