Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia prohrála ve Varech po nájezdech, v tabulce zůstává druhá

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů porazili v utkání 6. kola baráže o extraligu Slavii 2:1 po samostatných nájezdech. Pražané na západě Čech vedli zásluhou Milana Mikulíka, ale Michal Vachovec ve druhé třetině srovnal a v páté sérii nájezdů potom rozhodl útočník Rostislav Marosz. Slavia tak uhájila průběžnou druhou příčku a na svého dnešního soka, který je třetí, má k dobru dva body.

utkání Karlovy Vary - Slavia
zdroj: ČTK/Kubeš Slavomír

Karlovy Vary se musely obejít bez kapitána Bičánka, Slavia bez disciplinárně potrestaného Robinsona, jenž přijde celkem o tři utkání. Úvod byl z obou stran opatrný a žádný ze soupeřů si nevytvořil větší příležitost. Energie se tlačila do předbrankového prostoru Slavie, ale kromě střely Vojtěcha Tomečka si větší šanci nevytvořila.

To Slavia byla efektivnější - v 15. minutě zatáhl puk do útočného pásma David Hruška - začátkem sezóny ještě hráč Karlových Varů - a jeho ideálně načasovanou přihrávku za Závorkova záda lehce tečoval Mikulík. Otřesení domácí mohli o chvíli později inkasovat podruhé, ale osamocený Vas svoji šanci neproměnil.

Druhé dějství začalo sérií vyloučení hostujících hráčů, včetně desetiminutového pro Krsteva za nesportovní chování. Výhodu většího počtu hráčů na ledě, a to včetně 71 vteřin trvající hry v pěti proti třem, však Západočeši nevyužili. Nevytvořili si dokonce ani větší šanci. Ve 25. minutě se pak přesto zásluhou Vachovce radovali z vyrovnání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Slavia

Od červené čáry projel snadno obranou Pražanů a střelou z mezikruží překvapil Hyláka. Povzbuzená Energie přitlačila soupeře do jeho obranného pásma a byla v této fázi hry aktivnější. Otočit skóre mohl Kůs, ale ze svého úniku jen nastřelil Hylákovu helmu. Na druhé straně se po zaváhání Redlihse ocitl v brankové příležitosti Ondráček, ale jeho střela z mezikruží jen těsně minula tyč Závorkovy branky.

Ve třetí třetině Slavia uzpůsobila svoji hru jakémukoliv bodovému zisku a precizní obranou již na své modré čáře nepouštěla hráče z lázeňského města do větších příležitostí. Z obou stran čišela snaha především neudělat chybu. I přesto mohl v 57. minutě rozhodnout Vachovec, ale jeho velkou příležitost zlikvidoval bravurně Hylák na brankové čáře. Jelikož k rozuzlení zápasu nedošlo ani v prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy.

V základní sadě tří pokusů na obou stranách neuspěl nikdo, ale pak se rozstřílel Marosz, jenž byl vůbec prvním exekutorem večera. Ve čtvrté sérii zvládl těžkou úlohu a odpověděl na gól Tuominena, v té další už po neúspěchu stejného hráče rozhodl o zisku druhého bodu.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:1 po sam. nájezd. (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Vachovec (Dvořák), rozhodující sam. nájezd Marosz - 15. Mikulík (D. Hruška). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5, navíc Krstev (Slavia) 10 min. Bez využití. Diváci: 3579.

K. Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Gulaši, Redlihs, Dvořák, Baránek - Huna, Skuhravý, Vachovec - Haščák, Kůs, Koblasa - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Slavia: Hylák - Kolařík, M. Hruška, Andrlík, Krstev, Pavlin, Hraško - M. Čermák, Kašpařík, Bahenský - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Jiránek, Tuominen, M. Ondráček - Markovič, Vas, Micka. Trenéři: Razým a Srdínko.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Od začátku byla důležitost zápasu na našich hráčích vidět, byli jsme hodně nervózní, zejména poté, co se soupeř dostal do vedení. Ve druhé třetině se nám podařilo brzy srovnat, měli jsme tam i nějaké další příležitosti. Ve třetí třetině už nikdo nechtěl dostat branku, bylo zřejmé, že se zápas rozhodne buď v prodloužení, nebo na nájezdy. Jsme rádi, že se nám podařilo rozhodnout na nájezdy a získali jsme tak ten extra bod, díky kterému dále žijeme."

Milan Razým (Slavia): "Dnes jsme viděli bojovné utkání na úkor hokejové krásy, protože jeho důležitost na hráčích leží. Nikdo nechtěl udělat chybu, takže pohledných akcí je poskrovnu. Přestože domácí měli střeleckou převahu a nás jako ve všech zápasech podržel Saša Hylák, tak si myslím, že gólmani dominovali. Mužstva šancí tolik neměla a brankáři pustili za svá záda jen po jedné brance, takže utkání dospělo až k nájezdům. Přestože jsme v nich měli krůček k druhému bodu, tak nám ho Marosz sebral svými dobře provedenými nájezdy."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články