Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Slavia prohrála v Plzni a vypadla z desítky

Plzeň - Hokejisté pražské Slavie prohráli na ledě Plzně 1:4 a klesli v boji o play-off z desátého na jedenácté místo o tři body za Liberec. Slavia zakončila dlouhou sérii sedmi utkání venku a dosáhla v ní na jediné vítězství. Indiáni vyhráli doma patnáctý z posledních šesti zápasů.

Utkání Plzeň - Slavia
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, agilní Duda ovšem při dlouhém závaru v obranné třetině Slavie dvěma táhlými střelami Furcha nepřekonal. Hosté hrozili z brejků, což ve čtvrté minutě dokumentoval Poletín dorážkou mířící do břevna.

O dvě minuty později už se z vedoucího gólu radovali domácí, když gólman Furch při plzeňské přesilovce zastavil pokusy Vlasáka i Pletky, ale dorážka Jeřábka mu pod rukou propadla do branky. Hosté poté zlepšili svoji defenzivu a nepouštěli Indiány k vážnějšímu zakončení.

Do prostřední části nastoupila Slavia s lepším pohybem a aktivním napadáním plzeňské rozehrávky získávala převahu. Ve 29. minutě ovšem po přiťuknutí Pletky Vlasák z mezikruží střelou přes obránce pálil jen těsně vedle levé tyčky. Z protiútoku zamířil nekrytý Růžička v dobré pozici nad.

Po polovině utkání zabránil vyrovnání Machovský, který zlikvidoval samostatný únik Žejdla. Ve 33. minutě stejný hráč připravil během přesilovky šanci Skokanovi, který bekhendem neuspěl a vzápětí neskóroval ani dorážející Růžička. Indiáni se probrali až díky 78 vteřin trvající dvojnásobné početní výhodě v závěru druhé třetiny. Po Dudově křížné přihrávce ale Vlasák netrefil odkrytou branku a v další podobné situaci slavistický odchovanec ještě hledal Pletku.

Po pauze pokračovala Plzeň v náporu i při hře v pěti a ve 43. minutě načasoval Straka nahrávku od pravého mantinelu na rozjetého Jána Sýkoru, který v pádu bekhendem zvýšil na 2:0. Hosté zareagovali zvýšením útočné snahy, ale ve 49. minutě po propadnutí ve středním pásmu prostrčil Indrák kotouč do jízdy Lvovi, jenž svůj únik proměnil ve třetí gól.

Hosté následně nezužitkovali přesilovou hru a v 57. minutě selhal z bezprostřední blízkosti Bednář a naopak na druhé straně po Vlasákově vyhraném vhazování udeřil Duda. Machovskému sebral čisté konto 94 sekund před koncem pohodlnou dorážku explzeňský Stránský.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 6. J. Jeřábek (Pletka), 44. J. Sýkora (Martin Straka), 49. Lev (Indrák), 57. Duda (Vlasák) - 59. Stránský (Poletín). Rozhodčí: Minář, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6, navíc Štich (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4965.

Plzeň: Machovský - Slovák, Seman, J. Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Kratěna, Martin Straka, J. Sýkora - Duda, Vlasák, Pletka - Lev, Kašpařík, Indrák - Holec, T. Sýkora, Pitule. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Slavia Praha: Furch - Kadlec, Šenkeřík, Kolařík, Wharton, Valach, Štich - Bednář, Jelínek, Tomica - Skokan, Růžička, Sklenář - Krenželok, Langhammer, J. Doležal - Stránský, Poletín, Žejdl. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Michal Straka (Plzeň): "Po olympijské přestávce jsme měli dobrý vstup do utkání. Měli jsme v první třetině slušný pohyb a v přesilovce jsme šli do vedení. Ve druhé třetině ale byla Slavia jasně lepší. Hodně nás napadali a my jsme nestíhali. Na Machovského šlo spoustu střel, ale výrazně nás tam podržel. My jsme sice sehráli slušně přesilovku pět na tři, ale hubený náskok jsme v ní nezvýšili. Zápas v náš prospěch rozhodl až začátek třetí třetiny, kdy jsme dali druhý gól. Vítězství si vážíme a bereme ho jako dobrý začátek závěru základní části."

Ondřej Weissmann (Slavia Praha): "Polovinu utkání jsme hráli vyrovnaný zápas. Myslím, že Plzeň nám dnes dala lekci z produktivity a chytrosti v zakončení kolem branky. My jsme se nedokázali gólově prosadit ani ve druhé třetině, kdy jsme měli dva samostatné nájezdy. Na každou šanci se hodně nadřeme a pak ji ještě nevyužijeme. To nás hodně sráží. Plzeň je naopak využila a zaslouženě zvítězila. Šance na play-off je malá, ale pořád je o co hrát. Bude to těžké, moc nám nepomáhá ani rozlosování."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy