Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Slavia prohrála v Jihlavě a její naděje na extraligu skomírá

Jihlava - Hokejisté Slavie prohráli v 10. kole baráže o extraligu na ledě Jihlavy 1:4 a naděje na návrat mezi elitu po loňském sestupu se jim vzdálila. Pražané dva zápasy před koncem ztrácejí na druhé Karlovy Vary už pět bodů. Aby měla Slavia šanci na postup ještě před závěrečným duelem v Karlových Varech, musí v pátek v utkání s Litvínovem získat minimálně o dva body více než Energie v Jihlavě.

Jihlava - Slavia
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Poslední Dukla, která přišla už i o teoretickou naději na postup, do utkání vstoupila lépe a v sedmé minutě se radovala z vedení. Skóre otevřel ranou z mezikruží Melenovský.

Brankář Sáblík, který stejně jako v neděli nahradil v jihlavské brance nemocného Škarka, svůj tým držel a ve 13. minutě zvýšil Prokš. Do druhé části vstoupili o poznání aktivněji hosté, vytvořili si tlak a ve 27. minutě snížil po přečíslení Mikulík.

Jihlava zahrozila při Vasově vyloučení a blízko gólu byl Anděl. Na druhé straně neuspěli při tlaku Pražané Pavlin, Vas ani Hraško, Sáblík odolal i při dalších šancích. Jenže nápor hostů utnula jejich nedisciplinovanost.

Při Mikulíkově trestu ještě Slavia odolala, ale další provinění proti pravidlům Davida Hrušky a gólmana Hyláka nabídla Dukle přesilovku pěti proti třem, kterou využil v 45. minutě ruský bek Grebeňuk.

O dvě minuty později ve vlastním oslabení vstřelil svou pátou branku v baráži Seman a definitivně pojistil výhru. Dukla se jí dočkala po čtyřech prohrách za sebou, ale šanci na extraligu už oživit nemohla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Jihlava - Slavia

Dukla Jihlava - Slavia Praha 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Melenovský (Anděl), 13. Prokš (V. Zadražil, Dobrovolný), 45. Grebeňuk (Důras, Kolář), 47. F. Seman (Harkabus) - 27. Mikulík (Robinson). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 6:8, navíc Bilčík (Jihlava) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1746.

Jihlava: Sáblík - V. Zadražil, Dobrovolný, Štebih, Šafář, Bilčík, Grebeňuk, Parýzek - Důras, Skořepa, Jergl - O. Beránek Seman, Diviš - Kolář, Jícha, Harkabus - Prokš, Melenovský, Anděl. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.

Slavia: Hylák - Knot, Kolařík, Pavlin, Hraško, Andrlík, Krstev - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Markovič, Vas, Robinson - Jiránek, Tuominen, M. Čermák - M. Ondráček, Kašpařík, Bahenský. Trenéři: Razým a Srdínko.

Petr Vlk (Jihlava): "První třetina byla z naší strany velice dobrá a dostali jsme se do vedení o dvě branky. Pak jsme sice trochu měli výpadek a soupeř snížil, ale ve třetí třetině jsme se zase dokázali gólové prosadit. Měli jsme přesilovky a zápas dotáhli do vítězného konce."

Milan Razým (Slavia): "Nepodařil se nám vstup do zápasu a dvakrát jsme inkasovali. V druhé třetině jsme sice snížili, ale už jsme z dalších šancí vyrovnat nedokázali. V poslední části hry jsme doplatili na vlastní nedisciplinovanost a měli jsme šest vyloučených, i proto jsme dneska prohráli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články