Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Skvělý Konrád vychytal Olomouci nulu a výhru v Boleslavi

Mladá Boleslav – Hned sedmatřicet zákroků brankáře Branislava Konráda přineslo Olomouci čisté konto a cennou výhru 2:0 z ledu Mladé Boleslavi. O vítězství hosté rozhodli v rozmezí 44 vteřin v úvodu první třetiny a do konce utkání kontrolovali svou výhru.

Středočeši začali aktivně a již po 35 vteřinách mohl otevřít skóre Pabiška, Konráda v olomoucké brance však nepřekonal. Následně domácí přežili bez problémů první oslabení a vypracovali si další slibné příležitosti. Látal ani Orsava však otevřít skóre nedokázali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Olomouc

Hanáci byli mnohem produktivnější. Prakticky z první šance se dostali do vedení, když Knotek našel volného Jaroměřského, který nezaváhal. O 44 vteřin později kapituloval Lukáš podruhé. První střelu Skladaného sice vyrazil, proti dorážce však neměl šanci zasáhnout. Mladá Boleslav se snažila snížit, Konrád však chytal výborně. Nevyzrál na něj ani Hyka.

Druhá třetina se nesla ve znamení vyloučení a přesilových her. Hlavními postavami se tak stali rozhodčí Lacina s Úlehlou, kteří rozdali celkem 69 trestných minut. Nejprve si dvojnásobnou početní výhodu dlouhou 86 sekund zahráli hosté, ale nevyužili. Emoce na ledě i na stadionu poté zvýšil faul Jaroměřského na Hyku, po kterém putoval olomoucký bek předčasně do kabin.

Dlouhou přesilovku pět na tři si následně zahráli domácí, ani oni se však proti oslabenému soupeři prosadit nedokázali. Rozháraná hra svědčila více Hanákům, kteří tak drželi dvoubrankové vedení. Změnit to nedokázali ani Hyka s Urbanem na konci prostřední dvacetiminutovky v další přesilovce.

Ve 45. minutě měl na hokejce pojistkový gól Skladaný, svůj brejk však neproměnil. Trenéři domácích stáhli hru jen na tři formace a jejich svěřenci se i nadále tlačili do útoku, slovenský gólman ve službách Olomouce byl však připraven, a tak rostl jen počet jeho zákroků. O první nulu v sezoně nepřišel ani při závěrečné power play Středočechů.

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Jaroměřský (J. Knotek, Laš), 6. Skladaný (Ostřížek). Rozhodčí: Lacina, Úlehla - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 14:14, navíc Pacovský, L. Pabiška oba 10 min. - Jaroměřský 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3267.

Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, T. Voráček, Trončinský, Štich, Kurka, Hanzlík - Hyka, Klepiš, Pospíšil - Pacovský, Urban, L. Pabiška - M. Látal, Vampola, Jonák - Orsava, Žejdl, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Holec, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Skladaný, J. Mikúš, T. Mikúš - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko. 

František Výborný (Mladá Boleslav): "Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně, což se nám podařilo. Měli jsme asi tři gólovky, ale bohužel jsme je nedali a pak jsme z protiútoku dostali dva rychlé góly. Bylo to 2:0 a proti Olomouci, která hraje výborně defenzivně, to bylo těžké. Snaha našich hráčů tam byla, neklesali na mysli, ale nedali jsme gól. Bez toho se nedá vyhrát."
Jan Tomajko (Olomouc): "Na začátku zápasu jsme udělali pár chyb a Boleslav měla asi dvě vyložené šance, které jsme přežili a poté jsme během minuty dali dva góly. To nás trošku uklidnilo. Ve druhé a třetí třetině bylo spousta vyloučení a hokej už byl takový rozháraný. Jsme rádi, že jsme udrželi vedení a poprvé v sezoně bodovali, to je pro nás nejdůležitější." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články