Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
BBV po 25 letech

Škorvánek po první nule za Hradec: Dlouho jsem nevyhrál, už bylo načase

Radost z druhého vítězství v extraligové sezoně umocnilo hokejistům Hradce Králové čisté konto Stanislava Škorvánka. Slovenský brankář zastavil v 7. kole všech dvaadvacet střel soupeřů z Plzně a vychytal první výhru i první nulu po přesunu do české nejvyšší soutěže.

Brankář Stanislav Škorvánek z Hradce Králové v akci
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Dlouho jsem nevyhrál, ani v přípravě, ani v soutěži. Určitě je to pro mě povzbuzení, už bylo načase. Já i celý tým jsme cítili, že to chceme zlomit a vyhrát zápas s nějakým lepším skóre. To se nám podařilo a věřím, že se od toho odrazíme," řekl Škorvánek po vítězství 4:0.

Východočeši o něm prakticky rozhodli pasáží na přelomu první a druhé třetiny, kdy skórovali třikrát. Po čtvrté pojistce bojovali zejména o Škorvánkovo čisté konto. "Snažil jsem se na to nemyslet. Když jsme dali čtvrtý gól, uklidnil jsem se a řekl si, že se soustředím na výhru. Nula mě nezajímala, byl by to jen bonus. Nakonec vyšlo obojí," uvedl slovenský brankář.

Letošní hradecká posila z Michalovců se musí sžít s tradičním obrazem zápasů Mountfieldu, který soupeře zejména na domácím ledě často znatelně přestřílí a na strážce své svatyně moc kotoučů nepustí. "Když jde na gólmana 30 až 35 střel, tak se snadno dostane do zápasu. Tady jich na něj jde pět za první třetinu a musí být stoprocentní. Je to velmi specifické, ale neberu to jako výmluvu, už s tím počítám," přiznal Škorvánek.

Hradec Králové za prvních šest kol extraligy získal jen čtyři body do tabulky a před úterním duelem se krčil na posledním místě. K zápasu se hodně upínal i proto, že Plzeň nepatří mezi favority na nejvyšší příčky. Případná další porážka by náladě v kabině vůbec nepřidala.

"Pro psychiku to není jednoduché. Člověk se na to snaží nemyslet a jít do každého duelu s čistou hlavou, ale potom třeba za vyrovnaného stavu myslíte na to, že už by výhra konečně mohla přijít. Tentokrát přišla a jsem za to rád," oddechl si osmadvacetiletý gólman.

Stejně jako jeho spoluhráči věří, že suverénní vítězství by pro tým mohlo znamenat určitý zlom. "Hráli jsme i dost dobře dozadu a soupeř neměl takové protiútoky, které nás trápily v předchozích zápasech. Kluci hráli super a je to i jejich nula. Hodně jsme se potřebovali nakopnout a odrazit z posledního místa," pokyvoval brankář Mountfieldu.

Domácí fanoušci ho po první výhře mohutně vyvolávali, Škorvánek ale nejprve zmizel v útrobách stadionu a vrátil se až po dlouhém naléhání. "Já to nemám moc rád, takže to budeme muset nějak sladit, abych to přežil já a aby to přežili i oni. V předchozích působištích jsem neslavil nijak divoce. Myslím, že se nějaký kompromis najde," dodal s úsměvem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články