Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Škoda že nám tam něco nepadlo, v útoku musíme přidat, shodují se Irgl s Konrádem

Hokejisté Olomouce prohráli ve čtvrtfinále play-off na ledě Plzně bitvu o mečbol a jsou na pokraji vyřazení. Zradila je především koncovka, když ve vyrovnaném utkání nedokázali skórovat. K vyrovnání na 3:3 a prodloužení série musejí Hanáci podle útočníka Zbyňka Irgla a gólmana Branislava Konráda směrem dopředu výrazně přidat.

Branislav Konrád
zdroj: ČTK/Chaloupka Miroslav

"Celý zápas byl o tom, že ten, kdo dá gól, bude mít navrch. Ten mančaft, co ho dá, je pak vepředu a hodně mu to psychicky pomůže," řekl po utkání osmatřicetiletý Irgl. Podobně vše viděl i o sedm let mladší Konrád. "Drželi jsme dlouho remízu. Škoda že nám tam něco nepadlo. Dali jsme i nějakou tyčku, je to škoda, potřebujeme vepředu přidat," mrzelo slovenského reprezentanta, který stihl zaznamenat 36 úspěšných zákroků.

Zápas rozhodl nástup do závěrečné třetiny, kdy se ujali domácí Indiáni vedení a hosté pak nedokázali odpovědět ani v dlouhé dvojnásobné přesilovce. "Víme o tom, že jsou přesilovky v této sérii klíčové. Dnes nám to nevyšlo," uvedl Konrád k nevyužité početní výhodě pět na tři z 54. minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. čtvrtfinále play-off Plzeň - Olomouc

"Hráli jsme to úplně blbě, jako bychom se najednou báli puku. Ani jsme se nedostali k rozestavení, natož k tomu, co máme na přesilovky nacvičené. Plzeňští nás k ničemu nepustili a v tom byl ten největší problém," litoval nevyužité jedinečné příležitosti Irgl.

Následně to byli v polovině 56. minuty naopak Kohouti, kdo dostal v plzeňské přesilovce druhý gól. V tu dobu bylo zřejmé, že hosty zachrání pro dnešek už jen zázrak. Olomoučtí jinak produkovali svoji tradiční hru a při dobré obraně hrozili z kontrů.

"Snažíme se tak hrát celou sezonu. Dobře hrát dozadu, blokovat střely a být na soupeře jako psi. Musíme ale opravdu ještě trochu přidat směrem dopředu. Stojí nás to plno sil," prohlásil Konrád. V ofenzivě scházejí především trefy kanonýra Irgla, jenž i po pátém utkání série marně čeká na vstřelenou branku.

"Necítím se přitom špatně, tedy vyjma těch prvních dvou zápasů, kdy jsem nebyl moc na puku. Moje góly samozřejmě chybí, ale pořád máme před sebou ještě dva zápasy," odmítl skládat zbraně autor 22 branek ze základní části. Dal tak najevo přesvědčení, že se Hanáci do Plzně ještě vrátí na rozhodující sedmé utkání.

"Člověk jde do každého zápasu s tím, že chce dát gól. Bohužel to tam nepadá, ale věřím, že to prolomím a my to uhrajeme," dodal Irgl. "Bude to podobné jako předešlé zápasy. Chceme vyhrát a ještě se sem vrátit, tohle ještě není konec. Musíme jen hrát mnohem víc na puku," nastínil Irgl.

Zápas v podobném duchu, jak se odehrávaly i ty předešlé, čeká také jeho spoluhráč z brankoviště. "Chceme vyhrát a ještě se sem vrátit. Hraje se na čtyři vítězné zápasy," prohlásil odhodlaně Konrád.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články