Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Škoda výpadku, mohlo to být v klidu, litoval Šťastný. Fanoušci mu chybí

Na hattrick nedosáhl, ale mrzet ho to moc nemuselo. David Šťastný dvěma góly přispěl k výhře Mladé Boleslavi v předehrávce 26. kola extraligy nad Spartou 4:2. Na začátku sezony tak má, zdá se, vynikající formu. Na svém kontě už má čtyři branky ze čtyř duelů.

David Šťastný z Mladé Boleslavi se raduje s Martinem Ševcem
zdroj: ČTK autor: Jan Pavlíček

V 55. minutě Šťastný překonal gólmana Jakuba Neužila, ale sudí předtím přerušili hru a poslali jej na trestnou lavici za faul v souboji s Lukášem Rouskem. Další možnost v závěru Šťastný nezužitkoval.

"Když už se pak objeví nějaká šance a nedám ji, tak je to škoda. Ale asi mi to nevadí, hlavně, že jsme vyhráli. Byla to samozřejmě škoda, myslím, že u toho faulu to bylo takové vzájemné, ale rozhodčí to pískl, takže se nedá nic dělat. Nevadí," řekl Šťastný, který dvakrát skóroval i před týdnem proti Českým Budějovicím a pomohl k výhře 5:2.

Se čtyřmi góly se dělí o vedení v tabulce střelců s Tomášem Mertlem z Plzně. Proti Spartě v 26. minutě po individuální akci překonal Matěje Machovského přesnou trefou téměř od modré čáry a za sedm minut těsně po skončení přesilové hry vyzrál střelou z pozice mezi kruhy i na Neužila, takže zvýšil na 4:0.

"Jsem za ty trefy určitě rád. Při první jsem byl už docela dlouho na ledě, tak už jsem nechtěl vymýšlet, což mi někdy trenéři vyčítají. Chtěl jsem vystřelit, sedlo mi to a on to podle mě přes obránce neviděl. Při druhé to byla přesilovka, tuhle střelu docela trénuju, že mi to tam nahrávají po tréninku, takže jsem rád, že to tam padlo," prohlásil Šťastný.

Ve třetí třetině Mladá Boleslav dovolila Spartě snížit na rozdíl dvou gólů. Opět si tak vybrala podobně jako v minulých zápasech slabší dvacetiminutovku. "Tentokrát jsme to posunuli na třetí, tak třeba příště nebude žádná. Zápas byl z naší strany dobrý dvě třetiny, pak jsme měli zase lehký výpadek, ale naštěstí jsme vedli o čtyři góly, tak jsme to vyhráli. Ale je to škoda, mohlo to být v klidu, gólman (Gašper Krošelj) mohl mít nulu. Samozřejmě jsme rádi za tři body, že jsme to zvládli," podotkl.

Bruslařský klub zvládl situaci, kdy museli zdravotně indisponované trenéry Radima Rulíka a Pavla Pateru nahradit Petr Haken, Radim Vrbata a Václav Nedorost. "Nebylo nic jiného, probíhalo to od rána jako každodenní zápasový den," prohlásil Šťastný.

Doufá, že nepůjde v současné době šíření nemoci covid-19 o nic, co by vyřadilo tým ze hry. "Určitě by to bylo blbé, být v rozjeté sezoně deset dní v karanténě mimo trénink a mimo led. Zatím se nám to vyhýbá, takže doufám, že to tak zůstane. Musíme být obezřetní. Určitě je člověk opatrnější, dáváme si pozor a snažíme se co nejmíň někam chodit," podotkl.

Na duel zavítalo 924 diváků při současné povolené tisícovce. "Fanoušci určitě chybějí, ale je tady dobrá akustika. Jsou tady slyšet i tak, vnímáme je a jsme rádi za každého, kdo přijde. I když je to omezené, tak se snaží fandit, takže jim za to děkujeme," dodal Šťastný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články