Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šindeláře forhendové zakončení Tona překvapilo, čekal blafák

Praha - Vítkovický brankář Filip Šindelář inkasoval v předkole za celé tři zápasy úspěšné série s Libercem jen tři branky, na startu čtvrtfinále dostal stejnou porci v utkání na ledě Sparty a nezabránil tak porážce 2:3. Čtyřiatřicetiletý Šindelář dvakrát inkasoval po dobré práci stínících soupeřů po nahození od modré čáry a ve 31. minutě jej překonal ze samostatného úniku kanonýr Petr Ton.

Petr Ton překonává Filipa Šindeláře
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč základní části zvolil při nakonec vítězné trefě ve prospěch Sparty zakončení do forhendu, i když jeho nejoblíbenější variantou je klička do bekhendu. "Musím říct, že mě překvapil. Dostal mě asi přesně tam, kam chtěl. Musím si na to v příštích zápasech dát pozor. Čekal jsem, že půjde do bekhendu," řekl Šindelář.

Vítkovice v sezoně dokázaly na ledě suverénního vítěze základní části vyhrát oba zápasy, ale tentokrát neuspěly. "Samozřejmě jsme chtěli hrát líp, ale zápas ovlivnil i inkasovaný gól hned na začátku. Dát ho my, tak si myslím, že Sparta bude víc a víc pod tlakem. Takhle byla spokojená a hrála to, co chtěla. Do dalších zápasů je pro nás nejdůležitější, abychom ho dali my," uvedl vítkovický gólman.

Předtím Šindelář dvakrát inkasoval, když mu soupeři stínili před brankovištěm. Nahození Karla Pilaře ve čtvrté minutě v přesilovce prošlo za jeho záda přímo přes clonu Lukáše Klimka. Ve 28. minutě při trefě na 2:1 pro Spartu tečoval pokus Tomáše Rachůnka Daniel Přibyl. "Byla tam dobrá práce domácích hráčů. Moc šancí jsem neměl. Musel jsem jen čekat, kdyby mě puk trefil," popsal situace Šindelář.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Sparta - Vítkovice: Ton - 3:1 (31. min.)

Přestože první třetina podle něj nebyla ze strany Ostravanů ideální, drželi po ní stav 1:1. "Nám se tam nedařilo střídání, dvakrát nebo třikrát se nám stalo, že naši beci ho měli delší, než je zdrávo. Pak z toho padl i gól na 1:2. Na to si příští zápas musíme dávat pozor," doplnil.

Vítkovice ve třetí třetině finišovaly, ale dokázaly jen snížit. V závěru v power play při pokusu o střelu zlomil obránce Michal Barinka hokejku, ale Šindelář se nechtěl vymlouvat na smůlu. "To k hokeji taky patří. Prostě jsme měli dát gól dřív a nespoléhat se na tohle. Byla to škoda, ale třeba se nám to (štěstí) v dalších utkáních vrátí," dodal Šindelář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články