Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Šimek: Hattrick Gordieho Howea? Řekl mi to až Švícko

Liberec - Reprezentační obránce Radim Šimek se poprvé v letošním kalendářním roce vrátil po zranění do sestavy Bílých Tygrů a zápas s Plzní mu vyšel náramně. Gólem a asistencí se podílel na výhře Severočechů, v samotném závěru si dokonce střihl i bitku s Jakubem Lvem a připsal si takzvaný hattrick Gordieho Howea. Liberec má v čele tabulky už sedmibodový náskok před Třincem.

"No, co k tomu říct? Já ani přesně nevím, jak ten hattrick je. Řekl mi to až Švícko (Martin Ševc). Je to hezké, ale více mě těší, že jsme před domácími fanoušky vyhráli," usmíval se Šimek po utkání.

Čtyřiadvacetiletý bek nastoupil v extralize naposledy 28. prosince, poté putoval na marodku a léčil bolavá záda i zraněný přitahovač v noze. Proti Plzni se mu dařilo hned od začátku, skóre otevřel již ve třetí minutě.

"Rychlý gól určitě tým uklidní a nakopne. Myslím ale, že první třetinu jsme měli dohrát lépe, protože gól, který oni dali, byl úplně zbytečný. Jedenáct vteřin před koncem. Nechci říci, že Plzeň je nekvalitní tým, ale kdyby to byl někdo ještě kvalitnější, tak by toho využil možná ještě více. Toho se musíme do dalších zápasů vyvarovat," podotkl Šimek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Plzeň

Rodák z Benátek nad Jizerou vstřelil desátý gól v sezoně a vyrovnal tak osobní maximum. K jeho překonání má nyní velmi slušnou šanci, zbývá 11 utkání do konce základní části.

"Já to až tak nevnímám. Jsem hlavně rád, že jsem odehrál utkání, i když jsem ještě nebyl stoprocentní. Říkal jsem si, že to musím zvládnout. Věřím, že mě to psychicky nakopne, tělo se začne jinak chovat a rychleji se dostanu do formy, v jaké jsem byl před zraněním," podotkl nejofenzivnější liberecký obránce.

Zatímco v minulé sezoně Bílí Tygři extralize dominovali, v aktuálním ročníku vyhrávají zejména díky propracované a důkladné obranné hře. A to navzdory tomu, že ze základních obranných dvojic stále někdo chybí. I proto se Šimek vrátil do sestavy, přestože jeho stav ještě není úplně stoprocentní.

"Stále mě bolí záda, ale snažím se dělat maximum, abych se bolesti zbavil. Chodím každé ráno cvičit s fyzioterapeutkou, před zápasem jsem byl půl hodiny také. Musím se dávat postupně dohromady. Uvidím zítra, jestli vůbec půjdu dopoledne na led, ale spíš půjdu asi jenom cvičit, budu regenerovat, abych byl připravený na neděli na utkání s Karlovými Vary," řekl Šimek.

V samém závěru, kdy už bylo o výsledku rozhodnuto, se Šimek pustil do krátké bitky se Lvem. "Hned po buly, jak jsme dali gól, tak on dostal puk a já ho dohrál a za chvilku to bylo jako přes kopírák. Tak jsme se tam pak trochu chytli, pokočkovali, šli si sednout a byl konec," popsal Šimek závěr duelu, při kterém si užil i bouřlivé ovace diváků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články