Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Severská posila Pardubic Harju: Hraju na svém místě a cítím se líp

Pardubice v září podepsaly zajímavou posilu. Švéd Johan Harju reprezentoval svoji zemi na světových šampionátech a v letech 2009 a 2010 s ní získal bronz. Ve Švédské lize pak hrál kousek od polárního kruhu za tým Lulea, s nímž vloni došel do semifinále. Své dosud nejpovedenější utkání zažil při derby s Hradcem Králové, který pomohl skolit dvěma trefami 5:2. Dle svých slov měl štěstí, že se nemusel příliš potýkat se střevní chřipkou, která jeho tým zasáhla počátkem týdne.

Johan Harju slaví svůj první extraligový gól
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Jsou to samozřejmě velice důležité body. Měli jsme za sebou sérii porážek, takže tři body před přestávkou jsou skvělé. Ještě proti takto silnému soupeři. Bylo to pro nás důležité vítězství," pochvaloval si Harju.

V polovině utkání otevřel skóre, když po přihrávce Jana Mandáta napoprvé gólmana Marka Mazance nepřekonal, ale vyražený puk dostal do branky bruslí. Sudí Oldřich Hejduk s Danielem Pražákem si u videa ověřili, že gól byl podle pravidel. Ve 43. minutě opět Mandát přeložil puk po průniku švédskému spoluhráči na pravý kruh a Harju pojistil náskok na 4:1.

"Byly to dvě velice dobré přihrávky od Mandyho. Hlavně při té druhé to stačilo trefit do branky. Můžu mu za góly poděkovat," pochvaloval si Harju.

Na pravém křídle se mu hraje dobře. "Cítil jsem se v posledních zápasech pořád líp. Teď hraju na křídle, jak jsem zvyklý. Bylo to dnes dobré, dal jsem góly, ale bylo to díky dobrým přihrávkám. To je pak daleko snadnější," uvedl dlouholetý hráč Luley, který v minulých zápasech zaskakoval na pozici centra.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Pardubice

Byl rád, že přispěl k úspěchu v derby. "Je to nejatraktivnější zápas v sezoně - hodně lidí a skvělá atmosféra. Bylo pro nás skvělé, že jsme ho vyhráli ještě na ledě soupeře. Paráda pro nás i naše fanoušky, ale víme, že musíme dál vyhrávat a stoupat v tabulce," řekl Harju. Pardubičtí hráči se na začátku týdne potýkali s epidemií střevní chřipky, kvůli níž muselo Dynamo v úterý v Karlových Varech nastoupit s juniory a utrpělo debakl 0:8. V pátek doma s Litvínovem prohrávalo 0:4 a přes podařený finiš ve třetí třetině podlehlo 3:4.

"Já jsem byl naštěstí jedním z těch šťastných, kteří byli v pořádku. Měl jsem docela dobrý tréninkový týden. Ale nevěděli jsme, co bude. Jeden zápas hráli junioři a potom přišla nepříjemná prohra a teď skvělá výhra. Bylo to nahoru a dolů, ale mělo to dobrý konec a půjde se nám snadněji do přestávky," dodal Harju.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články