Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Severočeské derby opanoval Litvínov. Zvítězil poprvé po čtyřech zápasech

Hráči Litvínova se probrali z menší krize a ve 23. kole hokejové extraligy si vyšlápli na druhý tým tabulky, liberecké Bílé Tygry, výsledkem 6:2. Dvěma brankami se na vítězství Vervy v severočeském derby podílel Ondřej Jurčík, trefil se i Lukáš Kašpar, který se vrátil z Komety Brno. Litvínovským hokejistům se na domácím ledě podařilo přerušit šňůru čtyř porážek, i přes vysokou výhru ale setrvávají na desátém místě tabulky. Liberec zůstává druhý.

Hráči Litvínova se radují z gólu
zdroj: twitter.com/hcverva

Tygři si přitom zásluhou Filippiho a Kvapila, který se do sestavy vrátil po zranění, vytvořili první šanci. Brankář Janus ale jejich akci zastavil. Na druhé straně prověřil Willa ranou z levého křídla Válek. Domácí brankář se následně vyznamenal proti samostatnému úniku Hudáčka a libereckému gólmanovi pomohla při Klozově střele boční síť.

Skóre se poprvé měnilo v 7. minutě, kdy se krásnou ranou z mezikruží prezentoval Válek. V další liberecké šanci se ocitl aktivní Hudáček, jeho bekhendový blafák Janus vystihl. Vyrovnat mohl i Ordoš, na kterého zývala prázdná branka. Liberecký útočník však vysoko přestřelil horní tyč. A když poté nevyužil svou šanci ani Jelínek, prosadili se opět domácí. Na 2:0 zvýšil Lukeš.

Ve druhé třetině Litvínov své vedení výrazně navýšil. Krátce po polovině utkání se mezi střelce zapsal Kašpar, poté přidal čtvrtý gól Ščotka, a když ve 35. minutě skóroval Jurčík, pro Willa zápas předčasně skončil. V liberecké brance jej nahradil Schwarz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Liberec

Liberec ještě ve druhé části utkání lehce zdramatizoval. Nejprve při Kašparově vyloučení snížil svou dvanáctou brankou v sezoně Kvapil, o 90 sekund později překonal Januse Birner a připsal si první gól po návratu ze Švýcarska.

Ve 45. minutě se mohli hosté dostat k domácím ještě blíže, Hudáček ale neproměnil trestné střílení. Další příležitost na snížení promarnil Filippi, kterému těsně před brankářem sklouzl kotouč z čepele. Definitivní tečku za brankovými hody tak dal v 52. minutě Jurčík.

Branky a nahrávky:7. Válek (Gerhát, Březák), 19. F. Lukeš (Válek), 31. Kašpar (J. Mikúš, J. Petružálek), 34. Ščotka (Porseland, J. Petružálek), 35. Jurčík (J. Kloz, D. Tůma), 52. Jurčík (J. Petružálek, Gerhát) - 38. Kvapil, 39. Birner (Redenbach, Šmíd). Rozhodčí: Hribik, Kika - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. Diváci: 4645.

Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Romančík, Suchánek, Březák - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Gerhát, Jurčík - D. Tůma, J. Kloz, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Liberec: Will - Šmíd, Doherty, Stříteský, Derner, Ševc, Hanousek - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, Kvapil - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Ohlasy trenérů:

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Podařilo se nám vstřelit větší množství branek. Do hry jsme vnesli trošku útočného ducha. Měli jsme v obraně spousty okének, takže jsme měli obrovské štěstí, že to hosté nepotrestali. Výborně nám opět zachytal brankář. Musím říci, že jsme tomu šli naproti a podařilo se nám proměnit šance. Bereme tři body, jsme za to nesmírně rádi, protrhli jsme sérii proher. Chtěl bych klukům poděkovat za to, jak k utkání přistoupili."

Filip Pešán (Liberec): "Dneska jsme dojeli na slabou koncovku. Měli jsme velmi mnoho šancí, napočítali jsme asi pět nebo šest samostatných nájezdů. A z každé naší třetí šance domácí ujeli a dali branku. Vstřelili krásné branky, byli důraznější v zakončení a proto berou tři body."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články