Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ševc: Neříkám, že budeme jako Vsetín, ale snad to chvíli vydrží

Praha - Martin Ševc získal již pátý mistrovský titul v kariéře, poprvé ho však vybojoval v domácí soutěži. Po zlatech s Färjestadem v letech 2006, 2009 a 2011 slavil ve švédské lize rovněž se Skellefteou (2013), ale poté byl v dalších dvou sezonách na straně poražených. V roce 2014 se Lvem Praha ve finále Kontinentální ligy, loni znovu jako hráč Skelleftey. S Libercem se vrátil na vítěznou vlnu. "Každý nechal za sebou kus práce, snažili jsme se dělat věci trošku po svém a jsem rád, že se nám to vrátilo," uvedl čtyřiatřicetiletý obránce.

"Po letech, co se nedařilo, se v této sezoně dařilo skoro všechno. Snad kromě Ligy mistrů, i když ani tam jsme ostudu neudělali," zhodnotil Ševc. Radost měl i kvůli spoluhráčům. "Dělá mě strašně šťastným koukat se na kluky, kteří třeba vyhráli něco poprvé a prožívají tu euforii," uvedl Ševc. "Když pak člověk vidí medaile a celý ten úspěch s odstupem času, je to pro něho takové zadostiučinění," dodal.

Věří, že se Severočeši na vrcholu udrží. "Líbí se mi, že to tady není žádná rychlokvaška, ale myšlením jsou lidé v klubu otevření a jdou tomu ve všem naproti. Hráli jsme podle mého hezký hokej, povedlo se nalákat diváky. Neříkám, že budeme vyhrávat jako Vsetín v minulosti, ale bude skvělé, když tady z toho všichni budeme mít radost a nějakou dobu to vydrží," uvedl Ševc.

Připouští, že i extraligový šampion má na čem pracovat. "Jsou věci, které se nepovedly. Necháme si je však pro sebe, není to nic na roztrubování do světa. Důležité je o nich vědět a posouvat to dál," řekl Ševc, který patřil ke klíčovým oporám a kouč Filip Pešán na něho hodně sázel. V rozhodující šesté finálové bitvě se Spartou odehrál jakožto nejvytíženější hráč utkání 40 minut a sedm vteřin, takřka polovinu z času, který uběhl, než Martin Bakoš rozhodl.

Smlouvu má ještě na dva roky a hodlá ji dodržet. "Když to tak řeknu - na stará kolena už se fakt nikam nechystám. Hlavně kvůli rodině jsem se vracel domů a jsme takhle spokojení. Když tu spokojenost vidím na klukách a manželce, tak nemám kam utíkat," uvedl účastník světového šampionátu před dvěma lety.

Radost hokejistů Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slovní ataky na trenéra Sparty Josefa Jandače během série jsou pro něho uzavřenou záležitostí. "Některé ty věci byly řečené v emocích a já se k tomu nechtěl v dalším průběhu finále vyjadřovat. Nemám problém se za ty vulgarity a 'paní Jandačovou' omluvit. To byly věci, které byly přes čáru. Ale také si myslím některé věci a za ty se omlouvat nebudu," uvedl Ševc.

Jandačovi chtěl po nedělním zápase, kdy se finalisté zdravili uprostřed hrací plochy, podat ruku. Současný reprezentační asistent a nástupce Vladimíra Vůjtka staršího na pozici hlavního kouče národního týmu ho ale obešel. "Snažil jsem se ho oslovit na ledě, nabídl jsem mu ruku, ale pan Jandač ji odmítl. Já s tím nemám problém. Pan Jandač se tak prostě zachoval a já myslím, že to máme mezi sebou uzavřené," řekl Ševc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články