Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Ševc: Jandač hokeji nerozumí, spíš by měl dělat politiku

Praha - Mimořádně emotivní výstup měl po třetím finále mezi Spartou a Libercem zadák Bílých Tygrů Martin Ševc. Obránce Severočechů se po druhé třetině pustil do slovní roztržky s trenérem Sparty Josefem Jandačem a po zápase na něm nenechal nit suchou. Nadcházející reprezentační trenér podle Ševce nerozumí hokeji a nepřiměřeně si stěžuje v médiích.

Martin Ševc
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Já jsem mu povídal, že je šikovnej a je ho škoda na hokej. Spíš by měl dělat politiku, protože podle mě hokeji moc nerozumí," rozohnil se po zápase Ševc. "Myslím, že brečel do novin, a možná nejen do novin, a chodil tady o budovu vedle (kde sídlí Český svaz ledního hokeje). Já jsem to vždycky říkal, že je to trenér z úleku," dodal Ševc ke své kontroverzi s Jandačem. 

Ševc podle svých slov reagoval na Jandačova vyjádření v médiích. "Je to poučení, že musíme být i mediálně zdatnější, abychom si třeba i trošku pomohli. Myslel jsem 'paní Jandačovou', jak brečí na všechny strany, vybrečel si možná jeden zápas, ale to nás vůbec nerozhodí," prohlásil liberecký zadák.

Jandač naopak rozepři po utkání příliš nechápal. "Nadával mi neskutečným způsobem, nevím proč. On je takový, že furt prská na všechno. Vytáhl si mě, nevím proč. Asi mě chtěl nějak rozhodit nebo co. Že prý mám šedivý vousy, tak jsme mu řekl, že je taky bude mít jednou šedivý," popsal Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Ševcův výstup se sparťanským trenérem Jandačem

Přitom při hodnocení zápasu zkušený liberecký zadák dával vinu hlavně vlastní nedisciplinovanosti Bílých Tygrů. "Dnešní zápas jsme nezačali vůbec dobře, nedisciplinovaností od prvního střídání jsme určili ráz utkání. Bohužel jsme se z toho nevymanili, až na třetí třetinu, která od nás byla solidně zahraná a byla to dobrá příprava do příštího zápasu," podotkl Ševc.

"Musíme být klidnější a nereagovat na okolní podněty, protože nám nikdo tady nepomůže. Jsme tady jen my jako tým. Musíme se semknout," uvedl Ševc, podle něhož se tým vyrovnával s frustrací. "Je z toho, když chodí jen jeden tým na trestnou lavici. Ale bohužel, když se to vezme zpětně, ty fauly byly."

Podle Ševce se z toho musí Liberec poučit. "Je to jen druhý prohraný zápas a série se hraje na čtyři vítězné. Jestli si z toho utkání vezmeme, co nedělat, tak si myslím, že to bylo dobrý poučení," navázal Ševc.

Za zcela zbytečné označil vyloučení Petra Vampoly na deset minut a do konce utkání. Po něm bude jeden z ofenzivních lídrů Bílých Tygrů chybět v úterním čtvrtém utkání, protože dostal druhý trest do konce zápasu během finálové série. Čeká jej kvůli tomu automatické zastavení činnosti na jeden zápas.

"To bylo naprosto zbytečný a příští zápas nemůže hrát, takže v tom nám taky vůbec nepomohl. Máme ale dost široký kádr, abychom ho nahradili," dodal Ševc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články