Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šestý zápas musíme hodit za hlavu, z naší strany byl katastrofální, říká Němec

Mečbol ve čtvrtfinálové sérii proti Olomouci nedokázali hokejisté Plzně proměnit a o poslední volné místo v semifinále budou bojovat s Hanáky v sobotu na domácí půdě. Útočník Vojtěch Němec po prohře 1:4 označil výkon Indiánů za katastrofální, ale věří, že sérii přesto zlomí na svou stranu a vyzvou Třinec.

Vojtěch Němec v dresu Plzně
zdroj: ČTK/Chaloupka Miroslav

"My jsme čtvrteční zápas nezvládli od začátku do konce. Hlavně se z toho musíme sebrat a v sobotu doma ukázat, že na to máme, že jsme lepší než Olomouc a postoupíme. Musíme tento zápas hodit za hlavu a zapomenout na něj, protože byl z naší strany katastrofální," řekl Němec.

Vedení 1:0 z 27. minuty díky gólu Václava Nedorosta z přesilové hry nebylo Západočechům nic platné, duel patřil domácím. "Nás gól na 1:0 ukolébal, domácí nakopl a pak už neměli co ztratit. Šli do toho a dopadlo to tak, jak to dopadlo," podotkl Němec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 6. čtvrtfinále play-off Olomouc - Plzeň

"Dostali jsme dva rychlé góly a sesypali jsme se. Dneska jsme nebyli schopni hrát s pukem, tvořit, pořád jsme jen nesmyslně odpalovali puky. Prostě Olomouc nás přehrála a pokud mám být objektivní, dneska jsme na ně neměli," uznal třiatřicetiletý Němec.

"My jsme měli strašně špatný už vstup do zápasu, asi jsme byli nachystáni málo, ale hledat příčiny prohry je těžké. Olomouc nás přehrávala nadšením, jednoduchostí, bojovností. Ve všem, my jsme to utkání vážně nezvládli," kroutil hlavou.

Je mu jasné, že rozhodující sedmý zápas bude tuhý boj. "V sedmých zápasech se dějí velké věci, to jsme si už několikrát každý za kariéru dokázali, takže víme, o co jde a dáme do toho všechno," prohlásil Němec, podle něhož je herní kvalita na straně Plzně.

"Olomouc je naprosto soudržný tým, jeden za druhého by padli. Se vší úctou k ní si myslím, že my jsme hokejisté technicky vybavení, že jsme na tom lépe, ale oni to opravdu hrají srdíčkem a týmově, což je zdobí celou sezonu. Výborně bruslí, zblokují neskutečné množství střel, je to s nimi těžké a stojí nás to spoustu sil," podotkl.

Němec věří, že Plzni pomohou i fanoušci. "V sedmém zápase se může stát cokoli, ale pevně věříme, že to zvládneme. Máme výhodu domácího prostředí a nic jiného než výhra pro nás neexistuje. Budeme hrát před skvělými fanoušky. Budeme tam mít výhodu toho, že nebudeme cestovat. Takže já si myslím, že když k tomu od začátku přistoupíme líp než ve čtvrtek, tak se není čeho bát," dodal Němec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články