Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šestistovkař Kubiš: Překvapilo mě, že jsem tak dlouho vydržel

Praha - Pavel Kubiš ze Zlína byl vedle brankáře Libora Kašíka hlavní hvězdou utkání proti Spartě. Jednatřicetiletý útočník si v zápase připsal dvě branky. Nejprve předvedl dostatečný důraz v brankovišti při dorážce, v závěru přidal druhý gól při sparťanské power play a pečetil vítězství 3:0. Ideálním způsobem tak oslavil svůj 600. extraligový start a i díky jeho příspěvku se Zlín prodral na desátou příčku pořadí.

Pavel Kubiš v dresu Zlína
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"U prvního gólu jsem ani neviděl, že puk prošel do branky. U druhého jsem si počkal, až na mě půjdou, což se nestalo, tak jsem to zkusil zasunout a naštěstí to tam projelo," popsal obě gólové situace Kubiš.

"Jsem rád, že jsem si zahrál 600. zápas v extralize. Mám z toho radost a překvapilo mě, že jsem tak dlouho vydržel. Na zápas budu vzpomínat rád, bylo to na Spartě, dal jsem dvě branky a vyhráli jsme," pochvaloval si Kubiš, který hrál v nejvyšší soutěži jen za Zlín.

Přestože se Zlín v první části ujal vedení 2:0, výkon hostů podle Kubiše nebyl úplně optimální. "Nešlo to podle našich představ, protože jsme málo stříleli. Ale dali jsme snad ze všeho branku. Sparta nás přestřílela, ale pro nás to byla šťastná třetina," přiznal Kubiš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Zlín

Podle něj leží příčina úspěchu v O2 areně v předchozím duelu s Bílými Tygry. "Poslední zápas doma s Libercem od nás nebyl špatný, hráli jsme dobře, ale nevyšla nám taktika, protože jsme se nechali vyloučit do tří a prohráli jsme zápas kvůli jedné přesilovce," vracel se k předešlému utkání Kubiš. "To nás mrzelo a semklo nás to," zdůvodnil rodák z Náměště nad Oslavou, který prožívá bodově nejúspěšnější ročník v kariéře. Za 34 zápasů nasbíral už 20 bodů za deset branek a stejný počet asistencí.

Druhý nejproduktivnější hokejista Zlína v sezoně si tříbodového zisku proti Spartě velmi cení. "Po psychické stránce je tohle vítězství strašně důležité. Na Spartě se vyhrává těžko. Doma byla - a stále je - těžkým soupeřem. Vždycky," prohlásil Kubiš.

Pražský klub se sice v zápase hodně trápil, ale podle Kubiše to nehrálo žádnou roli. "Sparta hraje dobře, i když není ve formě. Poznáte, když hrají v laufu. Dneska podle mě nehráli špatně, měli hodně šancí, ale Kašík nám zachytal výborně. Říkali jsme mu, že musí začít takhle chytat, jestli chce, abychom vyhrávali," ocenil Kubiš výkon zlínské jedničky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články