Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Série je o jednom gólu. Pátý zápas tady prostě měl být, hlásí zlínský Nosek

Rozhodující pátý zápas si v předkole play-off proti Mladé Boleslavi vynutili hokejisté Zlína, kteří díky výhře 2:1 v prodloužení odvrátili konec sezony. Podle obránce Beranů Davida Noska je celá série vyrovnaná a podobně tuhý boj očekává i v neděli v klíčově bitvě na soupeřově ledě.

Zlínský obránce David Nosek brání útočníka Martina Látala
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Včera se od nás štěstí odklonilo, přitom jsme podle mě byli lepším týmem. Dnes jsme naopak toho štěstí měli dost, ukázal to ten konec. Soupeř nedal velkou šanci a my jsme to pak skončili," řekl Nosek.

Zápas se přitom pro Berany nevyvíjel dobře. Inkasovali jako první, krátce před první pauzou však vyrovnali. Následně se na gól čekalo 49 minut až do času 68:33.

"Bylo to pro nás těžké, soupeř měl náskok zápasu, ale my jsme museli. Věděli jsme, že jakákoli chyba, inkasovaný gól, pro nás bude znamenat konec. Z toho vývoje zápasu asi bylo jasné, že skončí 2:1," sdělil osmatřicetiletý bek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. utkání předkola play-off Zlín - Mladá Boleslav

Série se tak za stavu 2:2 stěhuje do Mladé Boleslavi a šance jsou podle Noska vyrovnané. "Celá série je vyrovnaná, o jednom gólu. Ten pátý zápas tady prostě měl být. Jedeme o den dřív. Věřím, že to zvládneme. Šance jsou vyrovnané, bude to zase těsné. Možná o prvním gólu," prohlásil.

Rozhodující gól vstřelil útočník Zdeněk Okál. Po zranění v přípravném utkání dlouhou dobu nehrál, těžko se následně dostával do formy. Za dosavadních 38 zápasů v sezoně vstřelil jen tři góly. "Je to dříč, poslední zápasy hrál výborně, teď to gólem jenom završil," pochválil střelce vítězného gólu Nosek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články