Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Semifinále play-off pokračuje, Boleslav se pokusí zaskočit favorita z Liberce

Praha - Úvodním duelem mezi Libercem a Mladou Boleslaví startuje druhá semifinálová série play-off hokejové extraligy. Domácí Bílí Tygři v ní budou velkými favority, ale Středočeši plují na vlně velké euforie z první účasti mezi nejlepší čtyřkou a chtějí soka, který hraje své zápasy jen 50 kilometrů od nich, co nejvíce potrápit. Pod Ještědem se bude hrát rovněž v pátek. Utkání Liberec - Mladá Boleslav sledujte živě od 18:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Michal Dusík a Martin Hosták.

"Čekáme, že je před námi těžký boj. Pro oba týmy je to takové derby, máme to k sobě blízko. Mladá Boleslav prokázala svou sílu proti Hradci Králové a potvrzuje ji po celou sezonu. Situace ohledně postupu je otevřená, ale my bychom chtěli sérii samozřejmě vyhrát," řekl asistent libereckého trenéra Vladimír Čermák.

V základní části ztratil Liberec úvodní vzájemný duel, zbývající tři vyhrál. "Z těch zápasů určitě lze čerpat. Týmy mají nějaký svůj styl a ten se v průběhu sezony nijak moc nezmění," uvedl Čermák. Ve čtyřech utkáních ofenzivně naladěných celků padlo celkem 31 gólů, v průměru 7,75 na zápas. "Góly pro oko diváka jsou dobré, ale my jich samozřejmě budeme chtít inkasovat co nejméně," podotkl Čermák.

K taktice pro semifinálovou sérii se nechtěl příliš vyjadřovat a soupeři napovídat. "Velkou předností Mladé Boleslavi je, že má velice bruslivý tým, ale stránky, kde by mohla být zranitelná, bych nechtěl odkrývat," pousmál se Čermák. Obě utkání jsou vyprodaná, hráči se mohou těšit na elektrizující atmosféru "bílého pekla" v hledišti Home Credit Areny. "To se pak hraje super, je to určitě velký rozdíl, než když jsou ochozy poloprázdné," přitakal Čermák.

Mimo hru je disciplinárně potrestaný útočník Jelínek, jenž musí vynechat úvodní dva duely. "Čeká nás samozřejmě neskutečný favorit. Přirovnal bych to, že nás čeká Real Madrid nebo Barcelona. Nicméně my nechceme hrát jen druhé housle, ale chceme Liberci tu sérii co nejvíce znepříjemnit," řekl kouč Mladé Boleslavi Marian Jelínek. Připomněl, že Liberec doma ztratil v sezoně jen tři zápasy z 28.

"Je navíc odpočatý a má úžasnou formu. Chomutov proti nim neuhrál ani zápas. K tomu, abychom je mohli zaskočit, bude třeba, aby se nám sešly věci, které chceme proti nim hrát, a zároveň aby si Liberec také vybral nějaký slabší den," přemítal Jelínek. "Neházíme flintu do žita a určitě nechceme hovořit o tom, že tím postupem do semifinále pro nás už skončila sezona a teď ji nějak dohrajeme. To v žádném případě," zdůraznil Jelínek.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na úvodní semifinále Liberec - Mladá Boleslav

Věří, že jeho tým se s dosažením historického klubového maxima v podobě semifinále neuspokojí. "Je famózní, co se nám už povedlo, ale ještě je nějaké světýlko před námi a to se s blížícím se startem série promění v pochodeň. Přál bych si, aby v mužstvu zůstala ta pozitivní energie, soudržnost, týmovost a sebeobětování. S plným respektem vůči soupeři a hře, ale zároveň se zdravým sebevědomím," uvedl Jelínek.

"Liberec určitě budeme chtít potrápit. Víme, že je favorit, ale my nemáme co ztratit. Když budeme hrát to, co hrajeme, můžeme i Liberec potrápit. Je to navíc blízko, takové derby, o to je větší motivace," prohlásil mladoboleslavský útočník Tomáš Hyka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články