Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Semifinále play-off pokračuje. Boleslav chce potvrdit výhru z Třince, Sparta potřebuje zabrat

Obě semifinálové série play-off extraligy pokračují třetími duely. Zatímco střet mezi vítězem základní části Spartou a čtvrtým celkem dlouhodobé soutěže Libercem vedou Bílí Tygři 2:0 na zápasy, souboj mezi Třincem a Mladou Boleslaví je nerozhodný 1:1. Bruslaři srovnali s Oceláři krok před přesunem série do středních Čech. Přímý přenos utkání Mladá Boleslav – Třinec sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 18:40.

Středočeši po prohře v prvním semifinále dokázali v druhém duelu v Třinci vyhrát 3:1 a na nedělní výkon chtějí navázat i v domácím prostředí. "Těžko hádat, jaký další zápas bude. Samozřejmě že týmy ve čtyřce jsou vyspělé a hodně bude rozhodovat hlava," řekl trenér "bruslařů" Pavel Patera.

Dosavadní výsledky Mladá Boleslav nepřeceňuje. "Jak jsme ale nedělali velké závěry z porážky v prvním zápase, tak nepřeceňujeme ani následnou výhru. Je to jeden bod. Pro nás i pro Třinec to bude ještě dlouhá cesta, je to prostě 1:1," konstatoval Patera.

Trenér Ocelářů Václav Varaďa po druhém utkání uznal, že jeho tým nedokázal navázat na výkon z prvního duelu, a pokud chce uspět, musí začít hrát lépe. "Hráči nic nevypustili a věřím, že cítili, že to nebylo z naší strany tak dobré. Určitě zapracujeme na tom, abychom ve třetím zápase byli lepším týmem," řekl Varaďa.

Všichni si ale podle jeho slov dobře uvědomují, že v dalším pokračování semifinále je nečeká nic jednoduchého. "Opět očekávám vyrovnanou a urputnou bitvu. Samozřejmě se pokusíme zlepšit tak, abychom si domů odvezli dvě vítězství," uvedl třinecký kouč.

Sparta se musí podle Hořavy zlepšit všude a ve všem

Liberečtí zaskočili Spartu dvěma výbornými výkony, soupeři dovolili v každém zápase pouze jednou skórovat. "V naší hře je ale pořád možné spoustu věcí zlepšit a vypilovat. Už se plně soustředíme na ty zápasy u nás," řekl kouč Severočechů Patrik Augusta.

"Ta série nekončí, je to obrovský boj o každý metr ledu. Sparta hrála velice dobře a určitě není vůbec nic rozhodnutého, přestože jsme v Praze získali dvě výhry po velice dobrých a kompaktních výkonech," dodal Augusta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. semifinále Sparta - Liberec

"Kdyby mi řekl někdo před sérií, že vyhrajeme oba zápasy v Praze, bral bych to všemi deseti. Myslím, že máme slušnou pozici do těch domácích zápasů, ale na druhou stranu nechci něco přeceňovat, pořád hrajeme proti Spartě," zdůraznil útočník Michal Bulíř.

Stejně jako kouč Bílých Tygrů podotkl, že ani vedení 2:0 ještě nic neznamená, jen dobrou výchozí pozici. "Nic není vyhraného. Musíme hrát pořád to, co hrajeme, a doma předvést, co jsme předváděli v Praze, nepodcenit jediný metr na ledě. Pokud budeme hrát stejně, máme velkou šanci uspět," věřil Bulíř.

Sparťané byli připravení na těžkého soka, přesto zatím nedokázali najít recept na jeho udolání. "Víme, jak je Liberec silný. Doufali jsme, že budeme v ofenzivě silnější a více si pomůžeme přesilovkami, což se nám na ledě nedaří," přiznal trenér Miloslav Hořava.

"Liberec byl oba zápasy lepší a 2:0 v sérii vede zaslouženě. Když to trochu přeženu, musíme zlepšit všechno, pokud chceme uspět, protože děláme chyby v obraně a nedostáváme se do šancí. Proto jsme obě utkání doma prohráli. Musíme přidat všude a ve všem," doplnil Hořava.

"Liberec hraje dobře v tom jejich systému. Sedlo jim i to menší hřiště u nás v O2 areně. Bylo tam méně prostoru a mohou tam pak postavit takovou zeď. U sebe v pásmu hrají dobře u sebe, my jsme nebyli schopní si s tím poradit," konstatoval útočník David Tomášek.

Přesun série na sever Čech vnímá částečně jako výhodu. "Paradoxně nám to širší hřiště u nich může pomoct. Máme určitě spoustu prostoru ke zlepšení a věřím, že tu sérii vyrovnáme a vrátíme vše zase zpátky do Prahy," řekl Tomášek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články