Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Semifinále je tady. Slavia se chystá na Plzeň

Praha – Už jen nejlepší čtyři týmy zůstávají ve hře o titul v hokejové extralize. Semifinálové boje odstartuje duel pražské Slavie s Plzní. Repríza souboje o finále z roku 2009 slibuje divácky atraktivní souboj a očekává se, že do O2 areny pravděpodobně zavítá nejvyšší návštěva letošního play-off. Série dalších dvou kandidátů boje o titul Zlína s Třincem pak začne v úterý. Utkání Slavia-Plzeň sledujte v rámci studia Buly-hokej živě od 17:00 na ČT sport a našem webu. 

Slavia sice v této sezoně podlehla Plzni hned v úvodním střetnutí, pak už ale jen vítězila. Dvakrát zdolala indiány shodně 3:2 po samostatných nájezdech a naposledy uspěla v lednu i díky hattricku Lukáše Krenželoka v Plzni po výsledku 4:2. Ale Pražané vědí, že před startem série je všechno zapomenuto. Podobně jako fakt, že Slavia zdolala ve čtvrtfinále Kladno 4:1, zatímco Plzeň bojovala s Litvínovem v sedmi zápasech.

"Nehledím na to, jak hráli v sérii s Litvínovem a jestli se trápili. Teď se začne od nuly a jsou povzbuzení," řekl trenér Slavie Vladimír Růžička na adresu Plzně. "Plzeň je mužstvo, které vyznává útočný styl. Mají hodně hráčů, kteří jsou schopní dát gól," připomněl Růžička.

Slavia se potkala s Plzní v play-off dvakrát a u obou sérií byl Růžička. V roce 1996 při vítězství 3:0 na utkání byl oporou ofenzivy, před třemi roky úspěšný kouč slavil v semifinále se svým týmem výhru 4:1 na utkání. Padlo tehdy celkem 39 branek (21:18), ale Pražané se nyní soustředí především na precizní defenzivu. "Už uběhly nějaké roky, my máme jiné mužstvo a Plzeň taky. Určitě to bude jiné," podotkl Růžička.

V neděli v O2 areně bude zřejmě překonána nejvyšší návštěva letošního play-off 10 042 diváků ze čtvrtého čtvrtfinálového duelu Sparty s Třincem. "Spodní patro bylo zarezervováno během dopoledne po zahájení prodeje. Máme otevřenou půlku horního patra a i tam jde prodej slušně. Přes deset tisíc diváků asi bude," řekl PR manažer Slavie Jakub Mezlík.

Kapitán Pražanů Petr Kadlec se na zaplněnou halu těší. "Myslím, že dorazí i hodně Plzeňáků. Věřím, že našich fanoušků bude mnohem víc, ale atmosféra dělá hokej. Zápasy pak vypadají úplně jinak," prohlásil Kadlec.

Plzeň na rozdíl od Pražanů ještě neokusila finálové boje v samostatné české soutěži, což mocně touží změnit. "Na start té série se hodně těšíme. Osobně doufám, že to z kluků trochu spadlo, protože i třeba na hráčích, jako jsou Martin (Straka) s Tomášem (Vlasákem), byla patrná ta velká zodpovědnost, která nás svazovala," řekl kouč Milan Razým.

Dobře si ale uvědomuje, že skórovat proti Slavii může být ještě obtížnější než proti Litvínovu, s nímž se Západočeši neprosazovali vůbec snadno. "Slavia nedostává góly, Kladno vyprovodila celkovým poměrem 16:3, což také o něčem vypovídá. Má navíc dvojici gólmanů, která je asi nejvyrovnanější v celé soutěži," uvedl Razým.

"Pozor si budeme muset dát na jejich rychlý přechod do útoku. Jde o hodně bojovný tým, který podstoupí mnoho osobních soubojů. Právě v tom se musíme soupeři vyrovnat  v tvrdosti, pohybu a bojovnosti. Teprve až pak se třeba může ukázat ta o něco větší hokejovost některých našich hráčů," nastínil Razým. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články