Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sedláčkovi premiéra za Kometu nevyšla, Hradec odčinil debakl se Spartou

Hradec Králové zapomněl na vysokou porážku se Spartou 3:8 a ve 27. kole extraligy zvítězil na ledě brněnské Komety 3:1. Pod úspěch hostů se podepsali McCormack, Blain a Jank, jenž se prosadil dokonce v oslabení. Za domácí, v jejichž dresu poprvé nastoupil brankář Jakub Sedláček, se trefil jen Horký. Východočeši ztrácí na vedoucí Třinec osm bodů, Kometa je až třináctá.

Brněnský brankář Jakub Sedláček čelí šanci Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

V brněnské brance se poprvé po svém příchodu z Olomouce představil Jakub Sedláček a v prvním dějství musel čelit tlaku při hradeckých přesilovkách a několika ošemetných střelách, s nimiž si v klidu poradil.

Čisté konto držel na druhé straně finský gólman Kiviaho i proto, že Kometě chyběla vedle přesnosti v zakončení i lepší kombinace, kterou by si střelecké příležitosti připravila. Do šance se tak dostal při nájezdu pouze obránce Ďaloga a při dorážce u brankoviště Rákos.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno – Hradec Králové

Jako první se prosadili Královéhradečtí, když pěknou kombinaci zakončoval do odkryté branky McCormack. Hosté si pak vytvořili herní převahu a v přesilové hře ji korunoval gólem od modré čáry obránce Blain.

Brno i v téhle fázi zápasu těžko hledalo souvislou herní tvář, jedinou šanci druhého dějství měl na hokejce Horký, ale po nájezdu trefil jen tyč. Domácí se dočkali až na konci přesilovky, kdy v nepřehledné situaci dotlačil Horký puk za záda Kiviaha.

Místo snahy o vyrovnání vyrobili domácí hráči v úvodu třetí třetiny několik chyb, jednu z nich využil při vlastním oslabení střelou z mezikruží Jank a získal pro Východočechy dvoubrankové vedení. To pro ně bylo signálem k ještě většímu zpevnění obrany, na což Kometa těžko hledala recept a prohrála tak s týmem Mountfieldu i podruhé v sezoně.

27. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 38. L. Horký (Mallet, Mueller) - 23. McCormack (Kelly Klíma, Lalancette), 28. Blain (F. Pavlík, Lev), 45. Jank (Koukal). Rozhodčí: Pražák, Úlehla - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1 Oslabení: 0:1. Diváci: 951 (omezený počet).

Brno: J. Sedláček - Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík, Bartejs, Gulaši - Mueller, Krištof, Zaťovič - L. Horký, Ostřížek, R. Pavlík - Vincour, Rákos, Mallet - Dočekal, Süss, Meluzín. Trenéři: Zábranský a Kalous.

Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, McCormack, Jank, Gaspar - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, R. Pilař - Orsava, Koukal, Lamper. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články