Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sedláček vychytal nedávné spoluhráče z Olomouce: Věděl jsem zhruba, co hrají

Jakub Sedláček se rychle zabydluje v sestavě Brna. Po svém listopadovém příchodu do Komety odchytal čtyři zápasy, pomohl týmu ke třem výhrám a nyní si připsal v Olomouci první čisté konto. Vychytal tak své bývalé spoluhráče, neboť před příchodem do Brna působil na Hané.

Utkání Olomouc - Brno
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Tři body jsou pro nás strašně důležité a díky bohu, že jsme to zvládli. Samozřejmě to byl hodně těžký zápas. Povedla se nám první třetina, od které jsme se odrazili, a ve druhé části jsme dali dva góly. Měli jsme díky tomu křídla. Celkově jsme odehráli zodpovědný zápas," uvedl Sedláček.

Rozhodující náskok si Kometa vypracovala ve druhé části, poté měla duel pod kontrolou. I když se domácí snažili jej zdramatizovat. "Nerad bych to zakřiknul, ale od (reprezentační) pauzy se pořád zlepšujeme v defenzivě a v Olomouci to bylo pořádně vidět. Jsem za to moc rád a musím poděkovat klukům. Žádné dorážky, nájezdy a podobně. Super," pochvaloval si Sedláček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Kometa Brno

Utkání proti bývalým spoluhráčům pro něj bylo speciální, výhodou byla jejich znalost. "Věděl jsem zhruba, co hrají, ale konkrétně David Krejčí je neskutečný hráč. Můžete udělat něco jiného, on to hned vidí a dá vám to úplně jinam. Krejčí s Káňou jsou na ledě hodně cítit, jsou to letos lídři v ofenzivě v celé extralize," podotkl odchovanec Zlína.

Sedláček si připsal 30 úspěšných zákroků i druhou nulu v sezoně. Klíčové pro něj ale je, že Kometa začala vyhrávat a stoupá tabulkou. Aktuálně je sedmá. "Musel jsem se aklimatizovat na tréninky, všechno nové. Nebylo to úplně jednoduché, tak jsem rád, že si pomalu zvykám. V Kometě se mi líbí a jsem strašně rád, že jsem tady. Poprvé v životě jsem si mohl vybírat z pár nabídek. Teď jsem ale nejvíc rád, že momentálně sbíráme body," dodal Sedláček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články