Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Schneider se naladil na Spartu třemi zásahy proti Olomouci. Hlavní je, že jsme získali sebevědomí, řekl

Má za sebou první hattrick v české extralize, navíc v důležité době. Peter Schneider přispěl ve 24. kole k výhře Komety nad Olomoucí 5:1, navýšil počet vstřelených branek v sezoně na 14 a nejen on se dobře naladil na těžký duel proti Spartě. Přímý přenos utkání Sparta Praha – Kometa Brno sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v neděli od 16 hodin.

Brněnský Peter Schneider překonává Branislava Konráda z Olomouce
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Teď to musíme potvrdit v neděli v Praze," řekl Schneider. Samotný střelec splácí důvěru tím nejlepším způsobem, góly v sítích soupeře. Jako proti Olomouci. "Takové zápasy se prostě musí vyhrát, hlavně musíme dodržovat náš systém a být lepší po celých šedesát minut," řekl velmi slušnou češtinou, z níž maturoval ve Znojmě.

"Měli jsme vynikající začátek, Olomouc pak hru vyrovnala, mohlo to vypadat úplně jinak, až závěr vyzněl jasně pro nás," hodnotil zápas s Olomoucí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno – Olomouc

Góly byly podle něj celkem snadné, ale střelcova pochvala za ně směřovala především spoluhráčům za perfektní přihrávky. "Takové příležitosti se musí proměňovat, když mi to kluci tak výborně připravili," usmál se přes roušku v on-line rozhovoru s médii.

Sám nedokázal odpovědět, kdy naposledy dal hattrick, ale velkou váhu tomu nepřikládá. "Fakt nevím, ale podstatné je, aby se vyhrávalo, Kometa má dost dobrý mančaft na to, aby byla v tabulce výš, než je teď. Musíme podávat lepší výkony a hrát tak, jako ve třetí třetině, pak to bude dobré," myslí si.

Když Schneider do Brna přicházel, určitě věděl, jaké publikum jeho nový tým povzbuzuje. Zatím ale hraje pro prázdné tribuny. Být plné, zasypal by se led čepicemi na počest jeho hattricku. "Bylo by to úžasné. Ale hlavní je, že jsme vyhráli a získali nějaké sebevědomí před nedělním zápasem na Spartě," přeje si rakouský střelec.

V Brně už se stává známou sportovní osobností a chválu na svoji osobu čte i na sociálních sítích. "Cítím podporu fanoušků a jsem za ni moc rád. Čekají na nás před zápasem u haly, fandí nám," všiml si.

Schneider se prostě během koronavirového podzimu stal jednou z nejvýraznějších tváří extraligy. Během sportovního lockdownu trénoval doma ve Villachu a podle jeho vlastních slov mu to náramně prospělo. "Podobnou formu jsem měl i loni, ale jen pár týdnů. Teď mi snad vydrží déle. Ta přestávka mi prospěla hlavně z kondiční stránky," usmál se kanonýr.

Schneidera rovněž chválí nejen spoluhráči, ale také trenéři Komety. "Je to fantastický kluk, dělá absolutně vše pro mančaft, je neustále pozitivní, i když se nedaří," charakterizoval jej Jiří Horáček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články