Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Samá pozitiva. Sparťané si vychutnali plnou arénu, dresy i vysokou výhru

Praha - Hokejisté pražské Sparty si v pátek mohli díky již tradičnímu projektu Sparta vzdává hold na podporu složek Integrovaného záchranného systému vychutnat, jak se hraje před plným hledištěm O2 areny. Přítomných 14 243 diváků, mezi nimiž byli pozvaní hasiči, záchranáři, policisté a vojáci, znamenalo jasně nejvyšší návštěvu od přestěhování z holešovické Tipsport Areny po minulé sezoně extraligy. A zároveň třetí nejvyšší návštěvu ročníku, výše stojí jen dvě utkání pod širým nebem v Brně.

Hokejisté Sparty ve speciálních dresech
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Přišli zástupci složek, jimž v této akci Sparta vzdává hold. Hned se hraje jinak, když je takhle plný stadion. Je to super," pochvaloval si gólman Tomáš Pöpperle. "Kdyby to bylo takhle plný každý zápas, tak bych pro ně nejradši hrál takhle celou sezonu. Jen ať chodí a zaplní nám to hlediště tady," řekl Pöpperle, jenž se spoluhráči potěšil diváky výborným výkonem, po němž Sparta smetla Chomutov 7:1.

Právě jednoznačný průběh, jemuž šli sparťané naproti skvělým nástupem, však podle kouče Josefa Jandače sehrál do jisté míry negativní roli. "Každému se samozřejmě hraje lépe v takové kulise před plnou halou. Na druhou stranu si myslím, že na těch 14 tisíc lidí tady nebyla až tak bouřlivá atmosféra, kterou někdy vytvoří osm tisíc lidí. Nevím, čím to bylo. Tím, jak jsme vedli hodně a byl to takový klidnější zápas, tak mi zkrátka přišlo, že atmosféra nebyla až taková," uvedl Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Chomutov

Reflexní dresy byly na ledě pořádně vidět

Klub se na celou akci, kterou pořádal už posedmé, ve všech směrech náležitě nachystal. Hráči opět oblékli speciální dresy, tentokrát s nápadně výrazným podílem reflexní barvy. "Vypadají dobře a mně osobně se to líbí. Ty kalhoty byly reflexní hodně, ale zase jsme se alespoň dobře poznali a dobře jsme se na ledě viděli," pousmál se Pöpperle.

"Za ty roky, co tu jsem, tak se mi tyhle dresy k letošnímu ročníku akce Sparta vzdává hold líbily nejvíc," podotkl Jandač.

Před dvěma lety se v rámci této akce oblékl realizační tým do maskáčů a podobně zapojen bude možná i při dalším domácím utkání v úterý s Olomoucí. "Dostaneme to vždy určené a my to respektujeme. Máme to i ve smlouvě. Jen jsem říkal, abychom tam nebyli za úplné kašpary. Myslím, že v tom příštím utkání něco na sobě mít zase budeme, ale co, to ještě nevím," řekl Jandač.

"Je to show pro lidi a určitě se nám tady hrálo lépe před 14 tisíci diváky, než když jsem tady hrával se Slavií a přišly sem dva tisíce. Takhle je to mnohem lepší," pochvaloval si i přes drtivou porážku a nepovedený výkon svého celku útočník Michal Vondrka, který v minulé sezoně hájil barvy Sparty.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články