Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Salfický skončil ve funkci sportovního manažera Pardubic

Pardubice - Sportovní manažer Dušan Salfický končí v extraligových Pardubicích. Bývalý úspěšný hokejový brankář, který v Dynamu působil v manažerské funkci dvě sezony, opouští klub na vlastní žádost. Východočeši o tom informovali na svém webu.

Dušan Salfický
zdroj: ČTK/Vostárek Josef

"Toto rozhodnutí nedělám jako emotivní gesto na efekt, dospěl jsem k němu na základě uvážlivého zhodnocení uplynulé sezony. Můj odchod je zcela přátelský po vzájemné dohodě s hlavním akcionářem klubu," uvedl Salfický.

Čtyřiačtyřicetiletý dvojnásobný mistr světa se v sezoně 2011/12 podílel na zatím posledním pardubickém extraligovém titulu, v týmu působil i v dalším ročníku, po jehož skončení uzavřel aktivní kariéru a stal se manažerem.

"Jako zaměstnanec z klubu odcházím. Ovšem z pozice patriota a představitele města chci a budu nadále podporovat a pomáhat celé organizaci. Určitě budu chodit na utkání a fandit Dynamu, aby se mu dařilo. Pokud klub uváží, že mu mohu jakkoliv pomoci, rád mu vyjdu vstříc," dodal Salfický.

Pardubice získaly na přestup kanadského útočníka Hodgmana

Co se týče hráčských posil pro příští sezonu, Pardubice ohlásily, že získaly do svého kádru kanadského útočníka Justina Hodgmana, který má na kontě pět startů v NHL a naposledy působil ve švédském Örebro. "Hledali jsme vhodné typy středních útočníků. Měli jsme několik doporučení a na základě všech získaných referencí jsme se rozhodli pro Justina Hodgmana," uvedl generální manažer Pavel Rohlík.

Sedmadvacetiletý Kanaďan působil v Evropě v letech 2011 až 2014, kdy vystřídal dresy Lahti, Magnitogorsku, Nižného Novgorodu a Vladivostoku. Před dvěma lety se vrátil do zámoří a podepsal dvouletou smlouvu s Arizonou. V NHL ale nastoupil jen pětkrát, jinak hrál v nižší AHL. Letos v lednu zamířil do Švédska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články