Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Šalé se stal druhým nejmladším juniorem s hattrickem. Takové zápasy se zapomínat nebudou, těšilo ho

Pořád mu je teprve sedmnáct let a osmnáctiny oslaví až v březnu, ale už se stihl výrazně zapsat do historie extraligy. Eduard Šalé, zřejmě nejtalentovanější český hráč před dovršením dospělosti, se blýskl v utkání 44. kola proti mistrovskému Třinci hattrickem, a je druhým nejmladším hráčem v tuzemsku, kterému se to povedlo.

Je nám líto, video expirovalo.
Šalé nastřílel v 17 letech hattrick

Tím nejmladším byl v roce 2003 sparťanský útočník Jakub Šindel, který se prosadil proti Vítkovicím. Současný rozhodčí Šindel byl tehdy o 35 dní mladší než Šalé, který 18. narozeniny oslaví 10. března. "Tohle jsem vůbec nevěděl, ale nijak to neřeším, nemrzí mě, že jsem tento rekord nepřekonal," řekl skromně.

"Takové zápasy se zapomínat asi nebudou. Je to něco neskutečného a asi každý mladý kluk by chtěl dát v sedmnácti letech hattrick, ale není to samozřejmě zásluha jen mě, ale celé lajny, celého týmu. Hráli jsme dobře. O to víc si toho cením," dodal.

Jeho jméno vyvolávali fanoušci už po druhém gólu a velkých ovací se dočkal po závěrečném hvizdu. "Všichni mi gratulovali, bylo to moc pěkné," konstatoval a svoji slávu chtěl sdílet s týmem. "Zápas se povedl všem, bylo to o všech hráčích, hlavně o gólmanovi. Já jsem se na dnešek asi dobře vyspal," usmál se.

V každé třetině se mladý vicemistr světa prosadil jednou. Nejvíc se mu zamlouvala třetí trefa, po níž hluboce smekl před nahrávajícím Zbořilem. "Začalo to u Zati a Adam mi to nachystal před prázdnou branku. Měl jsem u tohoto gólu nejmíň práce," pochválil Šalé i kapitána Martina Zaťoviče.

Do třetí třetiny nastupoval velký brněnský talent se dvěma góly na kontě, ale o hattricku nepřemýšlel. "Kluci mi to připomínali, ale já sám jsem si to nepřipouštěl," poznamenal.

Pro něj je podstatné, že Kometa se dostala na vítěznou vlnu. Ještě před třemi týdny prohrál tým v Bratislavě pod širým nebem právě s Třincem, jemuž nyní prohru vrátil. "Nic extra se nezměnilo, jen nám více sedl systém, který nastolili noví trenéři. Věřím, že jsme na dobré cestě. Mně trenéři nechávají volnost, abych si hrál svůj hokej. V přesilovkách máme něco domluveného a to dodržujeme," dodal útočník, jehož nyní čekají reprezentační povinnosti v kategorii do 18 let, která sehraje tři zápasy ve Finsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články