Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Šalamounské řešení trenérské otázky ve Spartě. Jandače doplní Hlinka

Po konci trenéra Miloslava Hořavy doplní Josefa Jandače na sparťanské lavičce sportovní manažer Jaroslav Hlinka. Pražané zároveň oznámili, kteří hráči v klubu končí. Naopak těsně před prodloužením smlouvy je útočník Vladimír Sobotka.

Jaroslav Hlinka na lavičce Sparty
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Tým povedu já s Pepou Jandačem. Není vyloučené, že se trenérský tým ještě rozšíří. Loňská sezona nám potvrdila, že je Pepa Jandač kvalitní trenér. Poznal jsem ho jako hráč i manažer a jsem rád, že jsme se dohodli na pokračování ve Spartě," uvedl Hlinka.

Bývalý vynikající útočník a legenda Sparty bude i nadále sportovním manažerem, více se však bude věnovat trénování. "Moje pozice bude silnější. Pořád mě ale baví i sportovní management a skládání týmu. Nadále tak budu plnit roli spojky mezi kanceláří a kabinou," vysvětlil Hlinka.

Co čeká po sezoně Spartu? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Sparta oficiálně zveřejnila i seznam hráčů z dosavadní soupisky, kteří v klubu nebudou pokračovat. Vedle brankáře Matěje Machovského, jenž se už upsal Rize, končí obránci Ondřej Němec, Jan Piskáček, Petr Kalina, Jan Košťálek a útočníci Lukáš Pech, Jan Buchtele, Robert Říčka, Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ.

Novou smlouvu by naopak měl podepsat Sobotka. "Mám pro všechny sparťany dobrou zprávu. Vláďa se rozhodl pokračovat u nás. Jednání jsou ve finální fázi, věříme, že je to otázka hodin či dnů. Jsme domluvení na pokračování na další tři sezony," dodal Hlinka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články