Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Rytíř z Kladna Kaberle: Prohra? Jsem šťastný, že hraju

Kladno - Po půlroční pauze se dočkal hokejista Tomáš Kaberle opět vystoupení v soutěžním zápase, ale na úvod musel v dresu Kladna strávit domácí porážku s pražskou Slavií 1:3. Pětatřicetiletý zkušený zadák, který naposledy odehrál "ostrý" duel 5. března za Montreal proti New York Islanders, by rád už v neděli ve Zlíně s Rytíři slavil lepší výsledek.

Tomáš Kaberle
zdroj: ČTK

Při vstupu do nové sezony zavítala na kladenský ČEZ stadion slušná návštěva 4377 fanoušků a i Kaberle si při svém návratu do mateřského klubu po 11 měsících mohl vychutnat podobnou atmosféru jako při působení hvězd z NHL při výluce. "Fanoušky tady máme výborné, burcovali nás. Doufejme, že už v neděli ve Zlíně bude jiný výsledek," řekl Kaberle.

Po nevydařeném konci angažmá v Montrealu, kde vysedával převážně na tribuně, má Kaberle velký hlad po hokeji. "Bylo to dlouho, tak jsme rád, že zase můžu hrát zápasy. Bohužel to na úvod nevyšlo," mrzelo jej, že obnovená premiéra nebyla vítězná.

Mistr světa z Vídně z roku 2005 a vítěz Stanleyova poháru s Bostonem ale věděl, že Slavia má kvalitní tým. "Byla jedním z nejlépe bránících mančaftů v lize a to prokazovala. Oni hráli na jistotu zezadu a měli proti nám i dost přečíslení dva na jednoho. Toho se musíme příště vyvarovat," podotkl Kaberle.

Rytíři prohrávali už 0:2, ale po snížení Miloslava Hořavy v 58. minutě ještě sahali po vyrovnání. "Bojovali jsme, za stavu 1:2 tam gólman (Furch) vytáhl velký zákrok proti Petru Tenkrátovi. Mohlo to být 2:2. Na šance se ale nehraje, musíme se víc tlačit do branky, když se tam puky motají kolem brány, abychom to doráželi. Góly se dávají z prostoru před gólmany, tam jsme dneska moc nebyli," doplnil Kaberle.

Do poloviny utkání vybojovali Rytíři čtyři přesilové hry, z nich jednu přerušili sami faulem. Prosadit se nedokázali v žádné. "Něco jsme tam vytvořili. Byli jsme spolu ale jeden trénink, musíme se sehrát a vím, že to bude fungovat. Navíc Slavia napadá a nehraje pasivně, což nám dělalo problém," komentoval Kaberle své zapojení do přesilovkové formace poté, co se ve čtvrtek připojil k týmu.

Spoluhráč i trenér chválí

Podle útočníka Miloslava Hořavy ale byl Kaberle okamžitě pro tým obrovským přínosem bez ohledu na to, že stihl po středečním příletu ze zámoří jen dva tréninky. "Tomáš je neuvěřitelný hráč. Ten kdyby vylezl z letadla, tak může klidně hned hrát," prohlásil.

Asistent trenéra Jiří Kopecký si Kaberleho výkon pochvaloval, ale věří, že s přibývajícími zápasy bude jeho přínos na ledě ještě citelnější. "Přijel ve středu večer, ve čtvrtek byl na tréninku a doteď nehrál jediný zápas. Ta zápasová praxe mu trošku chybí, ale hrál velice slušně. Věříme, nebo spíš víme, že bude zápas od zápasu ještě lepší," uvedl Kopecký.

Kaberle je rád, že po nedělním vystoupení ve Zlíně čeká Kladno další duel až v pátek proti Vítkovicím. "Můžu trénovat celý týden a to určitě pomůže," věří Kaberle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články