Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rychlý gól pomůže. První třetina rozhodla, vědí v Boleslavi i Třinci

Zodpovědnost a trpělivost hrály prim. Hokejisté Třince poprvé v sezoně dokázali vyhrát na ledě Mladé Boleslavi. Asistencí se na výhře Ocelářů podílel i útočník Michael Špaček, jenž už ve druhé minutě připravil gól pro kanadského útočníka ve službách slezského klubu Jacka Williama Rodewalda. Z domácích se prosadil jen nejlepší střelec týmu v základní části David Šťastný. Měl jasno, o výsledku rozhodla první třetina.

Třinecká radost
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Zápas se mi hodnotí těžce, ale vlastně dost jednoduše. První třetina nebyla z naší strany taková, jaká měla být a jak jsme si říkali. Dostali jsme dva góly a tam se zápas zlomil. Pak už se hraje těžko," řekl Šťastný.

Domácí inkasovali poprvé již ve druhé minutě, kdy otevřel skóre Jack William Rodewald. "Vůbec si nedokážu ten náš úvod vysvětlit. Byli jsme natěšení, správně nahecovaní, ale na ledě to bohužel vypadalo úplně jinak. Přitom v kabině to před začátkem žilo správně. První třetina pak dala ráz celému zápasu," uvedl Šťastný.

Osmadvacetiletý útočník si dobře uvědomoval, že proti Třinci se hraje špatně, když vede. "Pak už jsme museli dobývat. Oni jsou hodně zkušení, trošku se stáhli a vzadu si to hlídali. My jsme pak už jenom jezdili do zdi," řekl Šťastný obrazně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. semifinále Mladá Boleslav - Třinec

Jednoduše zpoza branky

Šťastného slova potvrdil i jeho soupeř. "Když dáte rychlý gól, tak to vždy pomůže psychice týmu. Podařilo se nám na to navázat, hráli jsme dobře, což bylo hodně důležité," řekl forvard Ocelářů Špaček.

"Vyjel jsem z rohu, podíval jsem se kolem sebe a viděl jsem, že Jack tam má volnou hokejku, tak jsem mu jen nahrál níž mezi kruhy a pro nás se štěstím to tam propadlo," popsal Špaček úvodní branku zápasu.

Špaček má na kontě už osm asistencí a je nejproduktivnějším hráčem Třince, na branku ale v play-off čeká. "Samozřejmě že když dá člověk gól, tak mu to po psychické stránce pomůže, ale já jsem hrozně rád, že zatím vyhráváme zápasy, Je jedno, kdo dá gól, hlavní je vyhrát, abychom splnili cíl, který máme," podotkl Špaček.

Po utkání si pochvaloval zejména skutečnost, že Třinec hrál jako v prvním semifinále, kdy Středočechy doma porazil 2:0. "Byl to stejně těžký zápas jako předešlé dva. My jsme předvedli to, co v prvním, vyhrávali jsme osobní souboje, což podle mého rozhodlo," řekl třiadvacetiletý útočník, který v této sezoně debutoval v seniorské reprezentaci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články