Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Růžička povede extraligový Hradec jako hlavní trenér, Martinec už ne

Vladimír Růžička jako hlavní trenér Hradce Králové? Už je to tak. Na střídačce ale bude nově sám. Tomáš Martinec, který vedl extraligové Východočechy před Růžičkovým příchodem a společně pak tvořili dvojici s rovnocennými kompetencemi, nicméně v klubu dál zůstává.

Vladimír Růžička na lavičce Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Šestapadesátiletý Růžička přišel k týmu Mountfieldu 23. října. Královéhradečtí byli tehdy šestí. V extralize si ale do konce základní části nepolepšili a skončili osmí.

Sezona pak byla kvůli pandemii koronaviru ukončena, zatímco měli rozehranou sérii předkola play-off s Karlovými Vary za stavu 1:1. Tým si ale zahrál finále Ligy mistrů.

"Představenstvo společnosti řešilo obsazení pozice hlavního trenéra A-týmu formou per rollam. Jeho prostřednictvím bylo rozhodnuto, že hlavní mužstvo povede Vladimír Růžička," uvedl klub.

Růžička byl zároveň pověřen sestavením trenérského týmu, na čemž momentálně pracuje. S ním a Martincem vedli dosud mužstvo asistenti Petr Svoboda a Aleš Krátoška.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio ČT sport: Tomáš Král a Milan Antoš

Martinec bude nadále šéftrenérem mládeže Mountfieldu a řeší i možnost působení u mládežnické reprezentace.

Ve hře přitom měla být i varianta, že by se do ambiciózního klubu na východ Čech přesunul Miloš Říha se synem Milošem, který byl jedním z jeho asistentů u národního mužstva.

Nakonec dostal prostor Růžička, aby mohl pracovat tak, jak byl zvyklý po celou dosavadní trenérskou kariéru. Tedy jako kouč, který má hlavní slovo, ale zároveň nese i největší díl zodpovědnosti.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články