Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Růžička: Plzni chytá dobře brankář, má velkou sílu v útoku, ale to my taky

Hokejisté Třince mají před semifinálovou bitvou s Plzní o týden delší prostor k regeneraci sil. Podle nejproduktivnějšího hráče dosavadního play-off Martina Růžičky to ale nutně pro Oceláře výhoda být nemusí.

Střelec Třince Martin Růžička
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Je to play-off a všichni se vydají ze všech sil. Nevím, zda to bude hrát roli, ale my jsme uvítali, že jsme hráli čtyři zápasy a měli jsme čas si odpočinout, doléčit se, potrénovat a připravit se na další kolo," řekl třiatřicetiletý útočník Třince, který ve čtvrtfinále nastřádal tři góly a pět asistencí.

V aktuální sezoně vždy ve vzájemných zápasech Třince a Plzně platilo, že vítězily hostující týmy. "Nevím, čím by to mohlo být. My do každého zápasu jdeme s tím, že chceme uspět, ať je to v Plzni, nebo třeba ve Varech. S tím do toho jdeme," řekl Růžička.

Proč je Třinec v sérii favorit? Poslechněte si nový díl Hokej fokus podcastu, který se věnoval semifinálové sérii s Plzní:

"Mají velkou sílu v útoku, dobře jim teď chytá brankář. My se podíváme na jejich hru na videu a uvidíme, co budeme chtít hrát. Záleží také, jak série začne," prohlásil Růžička, jehož tým rozehraje sérii ve středu a ve čtvrtek na domácím ledě.

Délkou čtvrtfinálového souboje Plzně s Olomoucí tolik překvapen nebyl. Třetí tým dlouhodobé části přetlačil Hanáky až v rozhodujícím sedmém duelu. "Olomouc hrála výborně už v základní části, nehrálo se nám s nimi lehce doma ani u nich. V play-off jen vystupňovali výkonnost a hráli výborně. Myslím, že to bude těžká série," řekl Růžička.

Podle něj má Plzeň velkou sílu v ofenzivě. "Jestli se nemýlím, tak dala nejvíce gólů. Sílu v útoku mají, ale my taky. Ale je to play-off a ty zápasy můžou být jiné," mínil Růžička. "Plzeň má také výborného gólmana. Bude to lehce jiný soupeř než Vítkovice, ale musíme se na něho dobře připravit a vlítnout na to," prohlásil Růžička, podle nějž se Oceláři výhradně na útok s Janem Kovářem a Milanem Gulašem chystat nebudou. "Podíváme se určitě na video, ale nebude to jen o nich. Musíme se připravit na ně jako na celou Plzeň," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články