Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Růžička druhou výhru s Litvínovem nepřidal. Vervě nepomohl proti Kometě ani 400. gól Hübla

Trenérský duel mezi Liborem Zábranským a Vladimírem Růžičkou vyhrál prvně jmenovaný. Majitel a kouč Komety se mohl po utkání 25. kola extraligy radovat z vítězství nad Litvínovem 4:2. Hosté sice vedli, ale Jihomoravané čtyřmi brankami duel otočili. Viktor Hübl v závěru snížujícím gólem zaznamenal 400. trefu v nejvyšší soutěži.

Luboš Horký z Komety Brno najíždí na brankáře Litvínova Denise Godlu
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Litvínov hrál velmi dobře a aktivně. Byl to velmi silný soupeř. Po pátečním vítězství, kdy jednoznačně přehrál Mladou Boleslav, nám bylo jasné, že bude na vlně. Zápas se zlomil ve třetí třetině, když jsme využili chybu hostů hned na startu třetí třetiny a odskočili jsme na dvoubrankový rozdíl. Podařilo se nám vsítit i čtvrtou branku, což nás uklidnilo. Snažili jsme se zbytek zápasu kontrolovat tak, aby nedošlo k nějakému dramatickému zkratu. Jsme velmi rádi, že se nám podařilo porazit takhle kvalitní tým za tři body," řekl kouč Komety Jiří Kalous.

První dějství nabídlo vyrovnaný hokej. Kometa začala náporem a Muellerovu nabídku málem využil Zaťovič, Godla ale zasáhl pravým betonem. Na druhé straně zahrozil Straka a byla to předzvěst toho, co bude následovat. Verva si po této šanci vynutila soustavnější tlak, z kterého vyplynula Balinskisova branka. Jeho ránu od modré čáry Tomek neviděl a puk mu prošel mezi betony.

Brňané po obdrženém gólu nesložili zbraně a nadále hýřili aktivitou. Do dobré střelecké pozice se dostával Ďaloga a poté i Roth, který orazítkoval tyč litvínovské branky. Jihomoravané byli nejblíže vyrovnání v přesilovce, ve které celé dvě minuty nepustili soupeře z pásma. Jenže celkem čtyřikrát v pozici mezi kruhy selhala Vincourovi mířidla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno – Litvínov

Ve druhé třetině dominovala Kometa, která do poloviny utkání zahazovala jednu šanci za druhou. Blízko vyrovnání byl po střele Ostřížka obránce Holland, který sám před Godlou trefil jen jeho výstroj. Zaťoviče napálil puk do horní tyčky a poté trefil ještě spojnici.

Ve 33. minutě už překonal Godlu tvrdou ranou Mueller. Obrat skóre zařídil po ideální Holíkově přihrávce Horký. Premiérový bod v extralize si připsal díky asistenci Meluzín.

Vstup do třetí části vyšel Kometě dokonale. Již po 30 sekundách šla do brejku, který dokázala využít. Muellerovu střelu sice Godla vyrazil, ale pohotový Holík dopravil kotouč do sítě. Ve 47. minutě se Brňané radovali znovu. Po kombinaci Holíka s Muellerem si najel sám před branku americký hokejista a Godlu překonal mezi betony.

Největší možnost na snížení měl Irving, jehož pokus však vychytal Tomek. V 58. minutě přece jen snížil Hübl, který dostal ideální pas za obranu.

Největší možnost na snížení měl Irving, jehož pokus však vychytal Tomek. V 58. minutě přece jen snížil Hübl, který dostal ideální pas za obranu. Jubilejní 400. gól jej tak moc netěšil. "Kluci mi to připomínali, zejména maséři. Škoda, že padnul ve špatnou chvíli," řekl Hübl.

"Začali jsme celkem dobře. Vstřelili jsme první gól, ale druhá třetina byla z naší strany hodně špatná. Kometa nám odskočila ve třetí třetině a kontrolovala hru. Dnes bych řekl, že soupeř byl jasně lepší a zaslouženě vyhrál," dodal Hübl.

25. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 33. Mueller (P. Holík, R. Pavlík), 37. L. Horký (P. Holík, Meluzín), 41. P. Holík (Mueller, Zaťovič), 47. Mueller (P. Holík, Zaťovič) - 10. Balinskis (Jurčík), 58. V. Hübl (F. Lukeš, M. Chalupa). Rozhodčí: Šír, Vrba – Frodl, Komárek. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 5767.

Brno: M. Tomek - Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík, Bartejs, Gulaši, D. Mikyska - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Krištof, Magee - Vincour, Rákos, Mallet - R. Pavlík, Ostřížek, Meluzín. Trenér: Kalous.

Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, O. Baláž, Demel, D. Zeman - P. Zdráhal, Estephan, P. Straka - F. Lukeš, V. Hübl, M. Chalupa - Jícha, M. Sukeľ, A. Kudrna - Jurčík, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články