Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Růžička bude trénovat Hradec. Martinec ale na lavičce zůstává

Extraligoví diváci se mohou těšit na sledování další atraktivní persony. Vladimír Růžička prožil po jarním pádu s Chomutovem další kariérní sestup, kdy působil v prvoligové Kadani na pozici konzultanta. Nyní jeho služby ale využije v současnosti šestý tým nejvyšší soutěže Hradec Králové. K odvolání současného trenéra Tomáše Martince ale nedojde. Dle východočeského vedení by měla dvojce fungovat jako rovnocenné duo.

Růžička ještě na lavičce Chomutova
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

S informací přišel deník Sport. Růžičkovo jméno se skloňovalo i ve spojitosti s Litvínovem, protože o jeho angažmá uvažoval litvínovský šéf Jiří Šlégr. V Hradci se fanoušci transparenty o víkendu negativně vymezili proti jeho jmenování, nicméně vedení týmu došlo k jinému názoru.

Šestapadesátiletý Růžička, bývalý vynikající útočník a olympijský vítěz z Nagana, byl jakožto trenér dlouhodobě spjatý s pražskou Slavií. Od roku 2015 až do konce minulé sezony vedl Chomutov, který na jaře z nejvyšší soutěže sestoupil. Bývalý reprezentační kouč Růžička, jenž dovedl české mužstvo ke dvěma titulům mistrů světa (2005 a 2010), následně působil v prvoligové Kadani jako konzultant.

Na Růžičkovi s Martincem nyní je, aby se domluvili na tom, jakým směrem se bude mužstvo ubírat. Zároveň spolu budou řešit skladbu realizačního týmu. Nově složená trenérská dvojice má vést mužstvo už v pátečním utkání na ledě Vítkovic a vedení klubu věří, že změna povede nejen k lepším výsledkům, ale rovněž ke zlepšení herního projevu.

Je nám líto, video expirovalo.
Růžička povede Hradec společně s Martincem


"Spoléhám se na pracovitost, loajalitu a oddanost klubu v osobě Tomáše Martince, doplněnou talentem a obrovskou zkušeností Vládi Růžičky. Domnívám se, že jsme vytvořili nejsilnější trenérský tandem v extralize. Věřím, že budoucnost potvrdí správnost tohoto rozhodnutí," uvedl prezident a spolumajitel klubu Miroslav Schön.

Královéhradečtí vyhráli na úvod extraligové sezony čtyři zápasy z pěti, ale v dalších pěti vystoupeních byla jejich bilance zcela opačná a přidali jen tři body. Vedle extraligy ale zvládli základní skupinu Ligy mistrů a zajistili si postup do play-off.

Sílící spekulace o možném Růžičkově příchodu se nakonec staly realitou i přesto, že v úterý Hradec Králové zdolal obhájce titulu Třinec 1:0 po samostatných nájezdech. V tabulce jsou Východočeši šestí se sedmibodovým mankem na vedoucí Brno.

Růžička je třetím novým koučem v rozehraném ročníku extraligy, v obou předchozích případech dosavadní hlavní trenér tým opustil. Nejdříve byl po porážce 4. října ve Zlíně v 7. kole odvolán z lavičky Pardubic Ladislav Lubina a tým převzal jeho asistent Radek Bělohlav. Minulý týden ve čtvrtek skončil ve Zlíně Antonín Stavjaňa a nahradil jej Robert Svoboda. V úterý nepřijalo vedení Litvínova rezignaci Jiřího Šlégra, jenž u týmu pokračuje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články