Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Rulík: Olomouc hrála neskutečně houževnatě, zápasy byly maximálně vyrovnané

První krok v play-off extraligy se hokejistům Pardubic podařil. Svěřenci hlavního trenéra Radima Rulíka potvrdili roli favorita a Olomouc vyřadili po čtyřech výhrách za sebou. Sedmapadesátiletý kouč ale přiznal, že čtvrtfinále bylo pro Východočechy velmi náročné. Prosadit se museli přes houževnatého a bojovného soupeře.

Dynamo mělo po úterním vítězství na olomouckém ledě 5:4 po prodloužení ve čtvrtfinále tři mečboly. Proměnilo hned první, i když se o něj muselo strachovat až do samého konce. První polovina středečního duelu přitom Východočechům vyšla ideálně.

"Pomohl nám první gól, uklidnili jsme se po něm. Potom jsme nehráli vůbec špatně, vytvářeli jsme si šance a Olomouci jsme toho moc nenabídli. To trvalo do stavu 3:0," shrnul Rulík první třetinu a část druhého dějství.

Východočeši se v první dvacetiminutovce dvakrát trefili do horní části olomoucké branky, kterou na rozdíl od úterního utkání hájil Slovák Branislav Konrád. Ve 29. minutě se prosadili potřetí, navíc nevyužili další slibné šance. Třígólové vedení však vítěz základní části do druhé přestávky udržet nedokázal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. čtvrtfinále Olomouc – Pardubice

"V momentě, kdy jsme dostali gól na 3:1, přišel zlom. Olomouc vycítila svou šanci, i když to nebyla kontaktní branka. My jsme malinko ustoupili od naší hry a soupeř toho okamžitě začal využívat," uvědomoval si Rulík, proč Dynamo přestalo kontrolovat vývoj zápasu a Olomouc byla čím dál nebezpečnější.

Domácí najednou začali Pardubice přehrávat. "Gól na 3:2 vstřelili zaslouženě, v poslední třetině do toho dali úplně všechno. Opravdu, nenechali si ani jediné procento rezervy, na ledě odevzdali naprosté maximum," uznal Rulík.

Olomoučtí hráči byli několikrát blízko vyrovnání. V době, kdy ztráceli jedinou branku, nevyužili přesilovku a při risku se šesti bruslaři promáchli před odkrytým koutem pardubické branky. "Viselo ve vzduchu, že se zápas může ještě více zdramatizovat. V závěru jsme hráli skoro tři minuty pět na šest, poslední sekundy dokonce čtyři na šest. Podařilo se nám to ale ubránit a vítězství jsme uhájili," uvedl Rulík k závěrečné pasáži utkání, která se odehrála převážně v obranném pásmu Dynama.

Druhé prodloužení ve dvou dnech se tak na olomouckém stadionu nekonalo. Pardubice přidaly poslední potřebnou výhru a odmítly pátý zápas na svém ledě. Tam Olomouc nejprve předčily o čtyři góly 5:1, v dalším zápase ale skórovaly až v samotném závěru normální hrací doby a moravského protivníka udolaly 2:0. Na Hané pak pokaždé uspěly těsným výsledkem  v úterý 5:4 po prodloužení, ve středu 3:2.

"Mimo první utkání byla všechna v sérii maximálně vyrovnaná," řekl Rulík. "Olomouc podala výkon, který jsme od ní očekávali. Hrála neskutečně houževnatě, srdcem, bojovala. Musím přiznat, že jsme to neměli vůbec jednoduché. I když jsme sérii vyhráli 4:0 na zápasy, byla pro nás strašně těžká a stála nás strašně sil," prohlásil trenér Pardubic.

Hráčům dá nyní volno „Jak dlouhé bude, kolik to bude dní, ale ventilovat nebudu. Po volnu bude samozřejmě následovat příprava na další sérii," doplnil Rulík. První zápas semifinále by měl Dynamo čekat v neděli 2. dubna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články