Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rozhodčí ve Zlíně znovu pod palbou, stěžují si Pardubice

Pardubice - Vedení hokejistů Pardubic podalo stížnost proti výkonu rozhodčích v nedělním extraligovém zápase na ledě Zlína, který Východočeši prohráli 2:3. Východočeši se zároveň rozhodli pro zbytek sezony vetovat hlavního sudího Štěpána Součka, který podle jejich mínění vývoj duelu ovlivnil a poškodil Pardubice. Společně se Součkem zápas řídil jako druhý hlavní rozhodčí Vladimír Šindler, na čárách jim pomáhali Stanislav Barvíř a Petr Blümel.

Sportovní manažer Dušan Salfický odeslal předsedovi komise rozhodčích Pavlu Halasovi sedmibodovou stížnost. "Jejím předmětem je vyjádření nespokojenosti se stylem vedení utkání ze strany rozhodčích. Na jeden zápas bylo sporných situací až moc. Některé hrubě ovlivnily průběh a vývoj utkání. Myslíme, že vedení utkání bylo ze strany rozhodčích jednostranné," uvedl Salfický.

Východočeši například poukázali na situaci před prvním gólem Zlína, jemuž podle jejich mínění předcházel faul Bedřicha Köhlera na Lukáše Nahodila bezprostředně po vhazování. Dále klub zmínil neodpískané trestné střílení, chybná vyloučení hostujících hráčů či nepotrestané fauly domácích.

"Ani se Pardubicím nedivím, že protest podávají. Myslím si, že mají v několika bodech stížnosti pravdu," říká expert pořadu Hokej den poté Pavel Richter. "Docházelo tam k faulům, které byly úplně otočené. Mělo být nařízeno trestné střílení, a nebylo. Při jednom ze zákroků mohl přijít trest do konce utkání a nepřišel žádný," vypočítává Richter.

"V některých situacích se mohu s Pavlem Richterem ztotožnit," prozradil předseda komise rozhodčích Pavel Halas, který ale zdůraznil, že se nejedná o oficiální stanovisko celé komise. Ta se bude případem zabývat v nejbližších dnech.

"Hokej jsem hrál dlouho, snažím se zachovat nadhled a zvážit aspekty, že rozhodčí mají na posouzení situace zlomek vteřiny. Utkáním hýbají emoce, ale i tak si myslím, že to, co tam předvedli při jejich zkušenostech a kvalitách, by se nemělo dít," řekl dvojnásobný mistr světa Salfický.

Pardubice jsou v této sezoně již třetím klubem, který si stěžuje na výkony rozhodčích po zápasech se Zlínem. Již dříve tak učinili zástupci Litvínova a Sparty. Generální manažer Severočechů Robert Kysela dokonce v souvislosti s výkonem rozhodčího Romana Poláka zmínil úmyslné ovlivnění a možnou korupci, za což se později omluvil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články