Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rolinek chce v Dynamu pokračovat, ale hlásí: Nejsem zdravotně v pořádku

V Pardubicích pomohl klubu zachránit extraligu, zda přidá další sezonu, ale zatím není jasné. Tomáš Rolinek potřebuje vyřešit nejprve zdravotní stav s nespecifikovanými potížemi, kvůli kterým se chystá ke specialistovi do Rakouska.

"Chtěl bych strašně moc hrát dál a pokračovat v kariéře. Čeká mě vyšetření u doktora Vavroně v Rakousku. Pak se uvidí, jak to bude. Platí, že nastoupit chci, a cítím i zájem klubu. V tuto chvíli ale nejsem dostatečně v pořádku, abych mohl nastoupit do další sezony," řekl Rolinek.

Odchovanec Žďáru nad Sázavou v dresu Pardubic vstoupil do extraligy a s výjimkou hostování v Liberci a Litvínově tam hrál až do roku 2008, kdy odešel do Magnitogorsku. V sezoně 2012/13 se vrátil do Dynama z Ufy, v dalších dvou ročnících působil ve Spartě a potom zamířil zpět do Dynama.

V uplynulé sezoně pod koučem Ladislavem Lubinou v první polovině října na vlastní žádost skončil a v polovině ledna se už pod současným koučem Milanem Razýmem vrátil z druholigového Vrchlabí. Celkem v 17 duelech za Dynamo si připsal gól a dvě asistence. V extralize má na kontě dohromady 745 utkání a 390 bodů (185+205).

Je nám líto, video expirovalo.
Dědek má nakročeno k vlastnictví Pardubic

O Rolinka má zájem i klub

"Tomáš patří mezi největší srdcaře tohoto klubu. Kvůli jeho přístupu a morálním vlastnostem bychom byli rádi, kdyby pokračoval. Jsme s ním v kontaktu a celou situaci společně řešíme. Nicméně o jeho dalším angažmá rozhodne jeho zdravotní stav, který Tomáš momentálně řeší," prohlásil člen představenstva Pardubic Dušan Salfický.

Rolinek se při regeneraci v době pandemie koronaviru mohl věnovat činnostem, na které by jinak neměl čas. "Na rodinu je čas pořád, v tom se podle mě nic nezměnilo. Spíš jsem se věnoval zahradě a chalupě, abych se nějak zabavil. Člověk dělal spoustu věcí, které by normálně nedělal. Naučil jsem se mnoho manuálních prací. Od té doby jsem šikovnější," dodal Rolinek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články