Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Rolinek: Baráž je o život. Vážnost situace doléhá na nás všechny

Karlovy Vary - Pardubice po obratu vyhrály na ledě Karlových Varů a přiživily naději na záchranu mezi extraligovou elitou. Po výhře 5:3 odsoudily Západočechy k průběžně poslednímu místu, Dynamo se navíc posunulo na druhou postupovou pozici tabulky s jednobodovým náskokem na České Budějovice. Kapitán Východočechů Tomáš Rolinek přispěl k zisku důležitých tří bodů dvěma brankami včetně trestného střílení.

Tomáš Rolinek z Pardubic
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Pohled na tabulku je jasný. Věděli jsme, že když prohrajeme, tak jdeme skoro ze hry. Bylo to důležité a těžké utkání. A je super, že jsme vyhráli za tři body," radoval se Rolinek po zápase. "Sezona ale ještě nekončí. Každé utkání je strašně těžké. Jsme šťastní, ale v úterý pokračujeme," okamžitě doplnil sedmatřicetiletý hráč.

Východočeši v Karlových Varech uspěli i přesto, že hráli v součtu téměř jednu třetinu v oslabení. A neinkasovali ani jednou. "V oslabeních jsme si hrábli až na dno a skvěle jsme je ubránili. Hlavně ve třetí třetině, kdy jsme hráli ve čtyřech devět minut. Klobouk dolů před klukama, kteří je hráli," uvedl Rolinek a poukázal i na fakt, že jeho tým hrál jen jednu dvouminutovou přesilovou hru.

Je nám líto, video expirovalo.
Pardubice vyhrály v Karlových Varech 5:3 i díky Rolinkově nájezdu

Navíc Pardubičtí právě zásluhou Rolinka během oslabení i skórovali. Hned jedenáct sekund po pětiminutovém trestu Marka Trončinského se totiž kapitán hostů dostal do brejku, ve kterém jej fauloval Jakub Flek. Rolinek dostal výhodu trestného střílení, které proměnil. "Věřil jsem si. Nájezdy nejezdím, ale věřil jsem, že dám. Nebylo to dobře provedené, ale gól platil," usmíval se rodák ze Žďáru nad Sázavou.

Dalším důležitým momentem utkání byla hra čtyři na čtyři ve druhé třetině, během níž Východočeši zápas otočili ve svůj prospěch. "V zápase je spousta klíčových momentů... Bylo dobré, že jsme dali dva góly a otočili výsledek. Mohli jsme ale v oslabeních i nějaké góly dostat. Hlavní je, že jsme zápas zvládli za tři body," zopakoval Rolinek.

Pardubice se tři kola před koncem baráže posunuly v tabulce na druhé místo. Rolinek si však uvědomuje, že všechna zbývající utkání budou náročná. "Od začátku je všechno těžké. Už dříve jsem říkal, že zlaté play-off. Tohle je o život a důležité je každé utkání. Je jedno, jestli je první, šesté, deváté nebo desáté kolo, které nás čeká. Vážnost situace doléhá na nás všechny, to je vidět. Jdeme dál," řekl Rolinek.

Dynamo bude mít ve dvou ze tří zbývajících zápasů výhodu domácího prostředí, což ale až taková výhoda být nemusí. Před svými fanoušky totiž získalo jen čtyři z 12 možných bodů. "My jsme ani v sezoně neměli doma dobré výsledky a víc bodů děláme venku, což je ale na škodu. Osobně se mi doma hraje skvěle," dodal Rolinek, jenž však věří, že Pardubice své fanoušky potěší výhrami.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články