Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Repríza semifinále patřila Třinci, Mazanec vychytal proti Mladé Boleslavi nulu

Třinec táhli v repríze semifinálového duelu posledního ročníku extraligy proti Mladé Boleslavi slovenští zástupci. Na výhře 5:0 se v 15. kole podílel dvěma góly Roman a jednu trefu přidal Marcinko. Další branky vstřelili Hrňa a Szturc. Čisté konto zaznamenal brankář Mazanec a Oceláři tak poskočili na druhé místo tabulky přes Středočechy, kteří jsou čtvrtí.

Hokejisté Třince
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

"Vůbec jsme nebyli v zápase, Třinec hrál play-off hokej, zblokoval nám spoustu střel. Přišlo mi, že jsme to přijeli jen zkusit, a takto se hrát nedá. Jestli chceme být úspěšní jako Třinec, Sparta a tyto týmy, tak se o to musí porvat všech dvacet hráčů, a to tam nebylo," uvedl hostující trenér Pavel Patera.

Mladá Boleslav nastoupila bez svého nejproduktivnějšího hráče Davida Šťastného, jehož v elitní řadě nahradil Dufek, a s obráncem Bernadem ve čtvrtém útoku. Středočeši se mohli vrátit v případě výhry do čela extraligy, ale od začátku tahali za kratší část provazu.

Oceláři otevřeli skóre v čase 3:55, z dorážky se prosadil Miloš Roman v momentě, kdy hostující Claireaux naskakoval do hry z trestné lavice. Mladá Boleslav tak inkasovala v extralize po 136 minutách, a to ještě mohli nebezpečnější domácí v první třetině zvýšit. Střela Ondřeje Kovařčíka se ale otřela o tyč a Hrehorčák, který obral v oslabení na obranné modré čáře Ševce o puk, minul v úniku branku jen o centimetry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec – Mladá Boleslav

Třinec se do klíčového trháku dostal ve 22. minutě, kdy dvěma trefami během jedenácti sekund odskočil na 3:0. Druhý gól vstřelil další pohotovou dorážkou Roman, v dalším střídání překonal Krošelje z pravého kruhu Hrňa a připsal si osmou branku sezony.

"I v minulé sezoně bylo play-off s Boleslaví o takových malých soubojích, o dorážkách, dnes jsme si za tím šli. Tyhle detaily rozhodují těsné zápasy," řekl Roman. "Třinec má spoustu velkých hráčů, kteří to umějí v předbrankovém prostoru a bylo vidět, že to hrají cíleně o betony gólmana. Hůř jsme si je rozebírali před brankou a padaly z toho góly," vysvětlil Bernad.

Středočeši poté přitvrdili a zvýšili střeleckou aktivitu, ale na Mazance si nepřišli. Mladá Boleslav chtěla zápas zdramatizovat, ale při dorážce Claireauxe do odkryté branky vytáhl Mazanec reflexní zásah hokejkou. Roman to označil jako zákrok roku.

"Instinktivně jsem máchnul a trefil puk, ale podle mě to šlo stejně vedle," snižoval efekt Mazanec a doplnil, že se nejvíce zapotil v první třetině za stavu 1:0, kdy mu jedna nenápadná střela proklouzla těsně kolem tyčky. "Ta byla si nejtěžší z celého zápasu. To je takové... Prvních sedm osm minut nic nejde, pak taková dalekonosná, která ještě nabrala vítr od ledu a propadla mi. Vybral jsem si štěstíčko. Mohl to být gól a po tom i úplně jiný zápas," řekl.

A tak udeřilo dvakrát v přesilových hrách na druhé straně. Hosté v oslabení nevyhodili, puku se zmocnil u tyčky Vrána a po jeho přihrávce skóroval Marcinko. Oceláři zbytek zápasu kontrolovali a v posledních sekundách se ještě zblízka prosadil Szturc. Domácí tak dali dárek v podobě výhry i výkonu svému sportovnímu řediteli Janu Peterkovi, který v den utkání slavil padesátiny.

"Říkali jsme si, že nechceme hrát nahoru dolů, že to zavřeme, hodíme k nim, vybojujeme, semeleme a zkusíme dát góly. A klaplo to," těšilo Mazance, který chytil 22 střel.

15. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Miloš Roman (Daňo, Marinčin), 22. Miloš Roman (A. Nestrašil, O. Kovařčík), 22. Hrňa (Marcinko, O. Šedivý), 48. Marcinko (P. Vrána), 60. R. Szturc (O. Šedivý, D. Musil). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 3464.

Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, Miloš Roman, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, O. Šedivý - Dravecký, R. Szturc, Kofroň - Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, D. Moravec, Šidlík, Jánošík - Dufek, Fořt, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Lunter - Claireaux, A. Raška, Kotala – J. Stránský, Bičevskis, Bernad. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články