Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Řepík poslal Spartu do play-off díky hattricku, Boleslav srazily vlastní chyby

Byl to zápas kdo s koho. Mladá Boleslav potřebovala pro uchování nadějí na play-off zvítězit na Spartě, ale to se Středočechům nepodařilo. Po Lencově vedoucím gólu nastal sparťanský obrat v zápase, který dokonal Řepík hattrickem v závěrečné části. O výsledku 6:2 rozhodla druhá třetina, kterou Sparta vyhrála 3:1. Pražané mají jisté předkolo, Boleslav bude hrát play-out.

Utkání Sparta - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Hosté přijeli s jasným úkolem. Jedině tříbodový zisk je za určitých okolností nechával ve hře o postup až do nedělního posledního kola základní části. Vykročili za ním dobře, když sice nejprve nevyužili přesilovku, ale na začátku 11. minuty otevřel Lenc pokusem z velkého úhlu skóre, když využil zakrytého výhledu gólmana Aittokallia.

Chvilku poté se prodral do koncovky na druhé straně Řepík, poté minul z dobré pozice Říčka, jenže nakonec pomohli Mladoboleslavští Spartě k vyrovnání sami. Kurkovu špatnou rozehrávku zachytil Vrána, nic nevymýšlel a krátkým švihem z mezikruží překonal gólmana Růžičku. Klepiš mohl hostům vrátit vedení, jeho ránu od modré čáry ale s námahou vytěsnil Aittokallio.

Od druhé části byli Pražané lepším týmem. Hodně jim k tomu pomohla využitá přesilovka z 24. minuty, kdy se snažil Růžička sám vyhodit puk, ten se po teči dostal k Jarůškovi a jeho nahození tečoval na brankovišti clonící Řepík. Ve 28. minutě už to bylo 3:1, když sérii dorážek nijak nebráněných sparťanů dokončil gólově Pech.

Netrvalo dlouho a hostům zasadil patrně rozhodující ránu pro vývoj duelu ze samostatného úniku Klimek. Růžičku v hostujícím brankovišti vzápětí nahradil Maxwell. I ten mohl brzy přijít o čisté konto, když Jarůšek nesobecky vybídl ke skórování mladého Pšeničku, ten v obrovské příležitosti ale minul kotouč. Po Řepíkově faulu pak sice vykřesal náznak naděje Němec, ale to bylo ze strany hostů vše.

Ve třetím dějství už jako kdyby ve zvrat sami ani nevěřili a sparťané dovedli duel bezpečně do úspěšného konce. Rozdíl ve skóre navíc ještě navýšili. Na začátku 49. minuty zkusil z velkého úhlu bekhendem štěstí Řepík a na bližší tyči propasíroval kotouč za Maxwellova záda. Jarůšek měl pak v krátkém sledu dvě obrovské příležitosti, jenže neuspěl. V 57. minutě hráli Středočeši přesilovku, zkusili power play, ale Řepík dokonal hattrick.

"Hrozně jsme si oddechli a jsme šťastní, že jsme to zvládli, protože jet na rozhodující zápas do Chomutova, který má bez ohledu na tabulku kvalitní tým a kde se nikdy nehraje dobře... Je dobře, že už jsme v pohodě. A myslím, že dnešním výkonem jsme si to i zasloužili," prohlásil domácí kapitán Petr Vrána.

Sparta má jistotu, že skončí desátá. Na Zlín sice ztrácí jen tři body, ale má s ním horší bilanci vzájemných utkání. Další otazníky pro předkolo musí zodpovědět až poslední nedělní kolo. Soupeřem Pražanů totiž může stále být kdokoliv z kvarteta Pardubice, Olomouc, Liberec a Zlín.

"Uvidíme, na koho půjdeme, ale jasné je, že tam si člověk nevybere, je to hrozně vyrovnané a každý může porazit každého. Trošku jsme se o tom i bavili, ale tam si vážně nelze vybrat: Olomouc a Zlín hrají nepříjemný hokej, Pardubice se dostaly do pohody a Liberec hrál loni finále a předloni celou ligu vyhrál," připomněl Vrána.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 6:2 (1:1, 3:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. P. Vrána, 24. Řepík (Jarůšek), 28. Pech (Forman, Buchtele), 31. Klimek (T. Pavelka, Z. Michálek), 49. Řepík, 57. Řepík (Z. Michálek, P. Vrána) - 11. Lenc (Němeček), 36. V. Němec (Pacovský, Lenc). Rozhodčí: Hradil, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7934.

Sparta: Aittokallio - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Mikuš, Ďaloga, Kulda, Piskáček - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Forman, Pech, Buchtele - Jarůšek, Klimek, A. Kudrna - Kumstát, Pšenička, Říčka. Trenéři: F. Výborný, Rulík, J. Nedvěd a Janeček.

Mladá Boleslav: J. Růžička (31. Maxwell) - Kurka, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Kotvan, Dlapa, od 21. navíc Nedomlel - Valský, Žejdl, Orsava - Klepiš, Nahodil, Pacovský - Lenc, P. Musil, L. Pabiška - P. Kousal, Urban, V. Němec. Trenéři: Kýhos, Ujčík a Žabka.

Hlasy trenérů:

Radim Rulík (Sparta): "Nezačali jsme zápas dobře a prohrávali jsme. Boleslav nás překonávala přihrávkami ve středním pásmu a takovým protečováním i přečíslovala, my jsme tyto situace špatně sehrávali a museli hru trošku změnit. Strašně nám ale pomohl vyrovnávací gól. To nás povzbudilo a myslím, že o utkání pak rozhodla hlavně druhá třetina, která skončila dobře pro nás. Bylo pak jasné, že Boleslav půjde do třetí třetiny na hraně rizika a my díky tomu riskování máme šance na nějaké brejkové situace, což se i potvrdilo."

Viktor Ujčík (Mladá Boleslav): "Zápas byl asi vyjádřením celé naší sezony. Prostě nám není přáno. Myslím, že první třetinu jsme byli lepší, ale bohužel jedna chyba a přišlo vyrovnání. Spartě to podle mého dodalo trošku klidu a od té doby začali být její hráči silní na puku, přidali nějaké góly a my už jsme nebyli schopní se do toho dostat. My uděláme chybu a dostaneme hned gól. Jinak si myslím, že kluci zápas odbojovali a odmakali, byla tam spousta dřiny, ale žádná radost z toho."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články