Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Řepík po návratu: Ruce mě neposlouchaly. Škoda, že jsme nevyhráli

Praha - Útočník Michal Řepík čekal čtyři měsíce na návrat mezi hokejové mantinely po zranění ramene, avšak premiéra v seniorském dresu Sparty mu poněkud zhořkla. Po předčasném konci v Čeljabinsku v KHL na začátku sezony se opět objevil v extralize, odchovanec pražského klubu ale musel přijmout porážku s Chomutovem.

Michal Řepík ze Sparty (vpravo) v utkání proti Chomutovu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sedmadvacetiletý forvard se dočkal proti Chomutovu, porážku 2:3 ale neodvrátil. "Strašně jsem se na zápas těšil po tak dlouhé době, vlastně po čtyřech měsících. Fyzicky jsem na tom byl docela dobře, akorát ruce mě trochu neposlouchaly. Ale to je po takové době normální. Škoda, že jsme nevyhráli," litoval Řepík.

Původně zamýšlel, že naskočí do bojů o extraligové body až v pátek, ale v neděli tento plán přehodnotil. "Včera na tréninku jsem se cítil docela dobře a říkal jsem si, že ty čtyři dny už toho asi moc nezmění. Ještě navíc někteří kluci včera odešli s virózou, tak jsem se domluvil s trenéry, že bych to zkusil už proti Chomutovu," přiblížil Řepík.

Poraněné rameno vydrželo, i když bývalý hráč Floridy připustil, že párkrát nešel do souboje úplně naplno, jak by asi měl. "Ale to je po takových zraněních normální, že se hráč trochu bojí. Párkrát jsem však na rameno i spadnul a bylo to celkem dobré. I když teď trochu pobolívá. Ale to je v pořádku. Doufám, že to bude zápas od zápasu lepší," věří Řepík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Chomutov

Opora Liberce při tažení za mistrovským titulem v minulé sezoně, které vyvrcholilo finálovou bitvou právě proti Spartě, měla i některé šance. Ale bez gólové tečky. "Je to těžké; to je jako když jde člověk do přípravy na sezonu po dlouhé pauze. Ale tohle jsou ostré zápasy. Je to pro mě těžké, potřebuju zkoordinovat hlavu s rukama, což žádný trénink nevynahradí. Snažil jsem se odmakat, co jsem mohl. Nebyl to úplně takový výkon, jaký bych si představoval, ale snažil jsem se klukům pomoct, tahal jsem hodně dozadu. Budu na tom pracovat a doufat, že to nebude trvat dlouho," řekl Řepík.

Podzim byl pro něho po minulé sladké mistrovské tečce zatím hodně trpký. "Tím, že jsem šel do Ruska, těšil jsem se po té minulé sezoně. A hned druhý zápas přišlo zranění. Trvalo to čtyři měsíce, což je hodně dlouhá doba. Mám teď velkou chuť do hokeje, fyzicky jsem se cítil dobře, ještě pár zápasů a bude to dobré," věří Řepík.

Mohlo by mu pomoci i velmi rychlé tempo extraligy v závěru roku. "Jasně, to jedině vítám. Sil bych měl mít dost. A jen tréninky ty zápasy nenahradí. Pro mě to bude dobré, nebudu muset nad ničím přemýšlet a půjdu do toho," prohlásil odhodlaně Řepík, jenž oblékal v kariéře i dres Lva Praha, českého zástupce v Kontinentální lize.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články