Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Řepík mění KHL za extraligu. Po roce se opět vrací do pražské Sparty

Velkou útočnou posilu hlásí hokejová Sparta. Do pražského klubu se po roce vrací Michal Řepík. Třicetiletý účastník čtyř mistrovství světa i loňských olympijských her v Pchjongčchangu v uplynulé sezoně působil v KHL ve Slovanu Bratislava a Podolsku. Řepík se stal pátou letní posilou Pražanů.

Michal Řepík
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Jsem moc ráda, že mohu ve Spartě přivítat Michala Řepíka, který byl letos důležitou součástí hokejové reprezentace. Je to jasný signál, že Sparta může přivádět do svého kádru opravdu prvotřídní hráče," řekla generální manažerka Sparty Barbora Snopková Haberová.

Řepík za poslední dvě sezony působil ve Spartě jen v krátkém období od konce ledna 2018 do konce ročníku po příchodu ze Slovanu Bratislava. O sezonu dříve její dres oblékl od konce prosince, kdy doléčil zraněné rameno z angažmá v Čeljabinsku v KHL.

"Oslovil jsem ho ihned po nástupu do funkce ve Spartě, ač nerad podobné věci řeším před mistrovstvím světa," přiznává sportovní ředitel Sparty Petr Ton, který tuto pozici zaujal před šesti týdny poté, co klub od bývalého brankáře Petra Břízy koupila investiční skupina Kaprain finančníka Karla Pražáka.

Přestupům v extralize se věnoval Hokej fokus podcast:

"Michal si tehdy vážil naší nabídky, ale chtěl ještě rok pokračovat v zahraničí. Po příchodu Jardy Hlinky (do funkce sportovního manažera) se ale šance na spolupráci otevřela znovu a nakonec jsme se dohodli. Dobře se spolu znají, hráli spolu v jedné lajně," popsal Ton Hlinkovu pomoc v úspěšném jednání. "Je to skvělý hráč, který navíc ve Spartě už působil, je náš odchovanec a k tomu reprezentant. Chceme, aby se k nám vraceli bývalí sparťané."

Řepík v extralize působil i v Liberci, s kterým v roce 2016 získal mistrovský titul. Na kontě má v domácí nejvyšší soutěži 90 utkání a 75 bodů za 39 branek a 36 asistencí.

"Těšíme se spolu s rodinou zpátky domů. Jsem připravený na to, že mám být jedním z lídrů týmu, a věřím, že společně dosáhneme v nové sezoně úspěchu," uvedl Řepík.

V KHL, kde nastupoval i v barvách Lva Praha, má na kontě 242 utkání včetně play-off a 88 bodů za 44 gólů a 44 přihrávek. Před návratem do Evropy v roce 2012 stihl i 72 duelů a 20 bodů (9+11) v NHL za Floridu, která rodáka z Vlašimi a sparťanského odchovance draftovala v roce 2007 ve druhém kole na 40. místě. Působil také ve Finsku v Pelicans Lahti a ve Švýcarsku v Zugu.

Čekal jsem na zahraničí, ale nic zajímavého nepřišlo

"Přiznávám, že jsem čekal na zajímavou nabídku ze zahraničí. Nějaké přišly, ale žádná mě nezaujala víc než nabídka Sparty. Se Spartou jsem byl v kontaktu poslední měsíc, kdy se nám podařilo vyladit všechny náležitosti. Jsem moc rád, že se vracím právě sem," prohlásil Řepík, který jednal o svém návratu s Hlinkou.

"Už během vyjednávání jsem se bavil zejména s ním, chodili jsme spolu na schůzky. Věřím, že spolu s Petrem Tonem a novým vedením povedou klub dobře a nasměrují tým k nejvyšším patrům tabulky. Chci napomoct k tomu, abychom opět bojovali o titul," uvedl Řepík.

Věří, že bude patřit k tahounům týmu. "Této role se nebojím, byl jsem na ni zvyklý už od mládeže. Často se ode mě očekávaly dobré výkony. Není to jednoduché, ale budu se snažit, abych očekávání splnil. Určitě na ledě nechám všechno," slíbil Řepík.

Je rád, že se vrací domů. "S manželkou a synkem v Praze bydlíme, jsme na město zvyklí, vyrůstal jsem tady, než jsem odešel do Ameriky. Ve Spartě mě navíc zaujalo nové vedení, vize lidí, kteří v něm jsou. To jednoznačně napomohlo k tomu, že jsem teď zpátky ve Spartě," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články