Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Řepík: Finále je něco, za čím jsme šli celou sezonu

Mladá Boleslav - Na šestý pokus hokejisté Liberce zvládli postoupit do extraligového finále a budou usilovat o historický titul. Útočník Michal Řepík se na obdivuhodné sérii Bílých Tygrů, kteří v letošním play-off vyhráli dvakrát 4:0 na zápasy, podílel pěti góly. Mezi střelce se zapsal i v úterý na ledě Mladé Boleslavi, kde Severočeši po výhře 5:2 slavili postup do finále.

Michal Řepík
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Finále je něco, za čím jsme šli celou sezonu. A tím, jak jsme prošli celou základní část, jsme si zasloužili se do něj dostat. Sice to vypadá, že to bylo jednoznačné, ale vůbec to nebylo jednoduché. Boleslav hrála dobře. Teď si to pár dnů užijeme a nachystáme se na finále," řekl Řepík.

Stejně jako proti Chomutovu ve čtvrtfinále ukončil Liberec sérii hned na první pokus. "Říká se, že poslední krok je nejtěžší, a tak to i bylo. Chtěli jsme to strašně moc urvat a dělali jsme ve třetí třetině trochu chyby z toho, že jsme moc chtěli. Jsem rád, že se to povedlo," oddechl si sedmadvacetiletý útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Liberec

Vítězové základní části opět potvrdili, že se jim daří hra v početních výhodách, ve kterých mají v play-off úspěšnost 32,56 procenta. "Trénujeme to a snažíme se o tom mluvit. A taky si v přesilovkách vyhovíme. Jen doufám, že to bude pokračovat," uvedl Řepík, který v přesilovce ve 25. minutě vyrovnal na 1:1.

"Dostal jsem to krásně od Dominika Lakatoše přes brankoviště a jen jsem se to snažil dát k první tyčce. A brankáři to asi propadlo za beton. Byl to důležitý gól. Fanoušci domácí po prvním gólu hnali," řekl Řepík, jehož v závěru zápasu nevybíravě fauloval Jiří Kučný.

"Trochu mě bolí krk, já jsem ho vůbec neviděl. Celou sérii se o takových zákrocích bavíme a myslím, že to nebyl vůbec dobrý zákrok," uvedl Řepík, který po utkání vyhledal pomoc masérů. "Snažili se mi to uvolnit," řekl.

Liberec do finále postoupil po skvělé základní části, ve které vytvořil rekord v počtu bodů a září i v play-off. Řepík se nebojí, že by jednoznačné výsledky mohly týmu uškodit. "Celou sezonu posloucháme, že nemáme žádné výkyvy... Ale ostatní týmy by určitě chtěly být v naší kůži, aby to tak procházely," podotkl Řepík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články