Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rekordman Trvaj: Vždycky musí být štěstíčko, aby to člověka trefilo

Praha - Jiří Trvaj byl v duelu se Spartou hlavním strůjcem vítězství hokejistů Olomouce a navíc si připsal i rekordní čisté konto. Trvaj tak nejen pomohl k vítězství 1:0, ale slavil také 54. nulu v extraligové kariéře a celkem 47. čistý štít v základní části, čímž vyrovnal výkon Zdeňka Orcta.

Jiří Trvaj v utkání se Spartou
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Trvajovi na Spartě pomohla po střele Tomáše Rolinka i tyčka a ve 22. minutě, kdy jej sparťanský kapitán překonal, sudí přerušili hru po faulu Lukáše Pecha. "Na začátku byla tyčka, ve druhé třetině mi trefili ruku. Vždy musí být štěstíčko, aby to trefilo člověka, nebo konstrukci. Dneska jsme si to bojovností zasloužili. Byli jsme lepším týmem," řekl Trvaj.

Z druhého tříbodového zisku za sebou, kterým si extraligový nováček spravil chuť po předchozích čtyřech porážkách v řadě, měl velkou radost. Rozšíření svých osobních statistik, s nimiž patří mezi nejlepší brankáře historie v nejvyšší soutěži, bere jako podružné.

Je nám líto, video expirovalo.
Veterán Trvaj si připsal druhou nulu za sebou

"Já jsem strašně rád, že jsme vyhráli a máme tři body. Dali jsme jen jeden gól, tak nebýt nuly, tři body nezískáme. Ty jsou důležité. Ty statistiky... Když je někdo nahoře, asi má i něco za sebou. Jsem za to rád," cení si bývalý gólman Třince, Vítkovic, Znojma a Komety Brno, že stále svými zákroky přispívá k úspěchům týmu.

Zatímco proti Liberci získala Olomouc ve druhé třetině dvoubrankový náskok, na Spartě rozhodla až trefa Pavla Skrbka v přesilovce 27 sekund před koncem. "Tady byl celý zápas 0:0 a vždycky tam může něco spadnout. Samozřejmě není na Spartě lehké vyhrát a my si toho strašně ceníme," doplnil Trvaj. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články