Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rekordman Kadlec: Když v Liberci prohráváte 2:0, těžko se to otáčí

Liberec – Špatný plzeňský výkon v první třetině byl podle obránce Petra Kadlece hlavním důvodem porážky v úvodním čtvrtfinále play-off extraligy na ledě Liberce. Úřadující mistr si v ní vypracoval dvoubrankový náskok a zápas už nepustil. Kadlec tak neozdobil nový extraligový rekord triumfem. Čtyřicetiletý hráč v Liberci nastoupil k 1210. zápasu v nejvyšší soutěži a překonal Františka Ptáčka, který v současné době hraje v prvoligovém Kladně.

Petr Kadlec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Začátek se nám bohužel nepovedl. Liberec na nás vlétnul, protečovával puky, chodili dopředu ve třech hráčích, byli rozjetí a my jsme si s tím nevěděli rady. Z toho vyplynuly góly. A když v Liberci prohráváte 2:0, těžko se to otáčí," řekl Kadlec po utkání, které Bílí Tygři vyhráli 3:1. "Hodně jsme hráli bez puku, což je těžké. Jen honíte hráče a těžko se dostanete k nějaké akci," konstatoval.

V dalším průběhu si hosté dokázali vytvořit šance, střelecky se ale prosadili až ve třetí třetině. "Ukázalo se, že se s nimi dá hrát, což jsme ale věděli. Když ale mužstvo vede 2:0, tak hraje trochu jinak. Šance jsme měli, možná, kdybychom dali na 2:2... Liberec měl ale také šance. Myslím, že dnes jsme byli horší," uznal zkušený bek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. utkání Liberec - Plzeň

Odchovanec pražské Slavie převážnou část kariéry strávil v mateřském klubu, se kterým získal i dva mistrovské tituly. V roce 2014 odešel do Plzně, za kterou hraje dodnes. V extralize debutoval 13. října 1995 při domácí výhře nad Kometou Brno 5:1. V domácí nejvyšší soutěži od té doby působí nepřetržitě.

Vždy tvrdil, že jej podobné statistické rekordy příliš nezajímají. "Na zádech to číslo napsané mít nebudete. Moje osobní rekordy, statistiky, starty, nahrávky neřeším. Jde z toho snad jen vidět, že už jsem starý. Navíc nebilancuju, mám ještě smlouvu," řekl Kadlec.

Uvědomuje si sílu soupeře i jeho výsledky v posledních sezonách. Přesto věří, že Indiáni ve čtvrtek uspějí. "Nemůžeme s Libercem hrát otevřenou partii, nahoru dolů. Nesmíme si je nechat odskočit na dva góly, to je pak těžké. Musíme být ale i aktivní směrem dopředu," dodal Kadlec.

Přehled hokejistů s nejvyšším počtem startů v domácí nejvyšší soutěži:

1. Petr Kadlec (Plzeň, Slavia) 1210 zápasů,

2. František Ptáček (Sparta Praha, Karlovy Vary, České Budějovice, Hradec Králové, Kometa Brno) 1209,

3. Petr Leška (Plzeň, Sparta, Zlín) 1156,

4. Jan Peterek (Vítkovice, Trenčín, Havířov, Třinec) 1139,

5. Jiří Burger (Kladno, Vsetín, Vítkovice) 1130.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články